Administratie

Lui Nicolae Robu îi pare rău de Gheorghe Ciuhandu, dar prejudiciul trebuie achitat

Condamnarea fostului primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu la închisoare cu suspendare şi plata unor despăgubiri, în dosarul finanţării echipei Poli a făcut necesară solicitarea de către primărie a sumelor datorate. O spune actualul edil-şef, Nicolae Robu, care a adăugat că nu a dorit acest lucru.

Decizia definitivă din justiţie face necesară solicitarea prejudiciului, pentru că acesta a fost decis printr-o sentinţă, spune primarul Nicolae Robu. El îi ia apărarea, într-o anumită măsură, fostul edil, în disputa avută de acesta în justiţie, pe tema contractului de finanţare a clubului de fotbal FC Politehnica, în era Iancu. El spune că un primar nu ar trebui condamndat doar pentru că a semnat o decizie luată de Consiliul Local, pentru că legea îl obligă să o facă. Robu insistă că habar nu are ce s-a judecat în acest proces.

„Nu cunosc toate aspectele, mai nimic nu ştiu din ce a făcut obiectul procesului. Nu cred că pentru simpla semnare a contractului de asociere s-a dat pedeapsă, problemele au fost la deconturi, nu cunosc, nu comentez. Am discutat subiectul acesta, de principiu un primar, executivul primăriei, dacă se adoptă o hotărâre de consiliu local, el are obligaţia legală să o pună în practică. Dacă hotărârea e ilegală, nu e normal să fie traşi la răspundere cei care au fost obligaţi să o pună în funcţie. Dacă ei o pun în practică ilegal, răspunderea e a executivului. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Robu.

El spune că nu era interesat să solicite obţinerea unor despăgubiri, dar că a fost nevoit să o facă. Mai mult, el a declarat că e „din nou dezamăgit” de cel căruia i-a luat locul, după ce acesta ar fi spus că solicitarea de către municipalitate a unor despăgubiri de la el s-a făcut ilegal, pentru că nu există hotărâre de consiliu local în acest sens. Mai mult, Robu spune că i-ar fi luat apărarea lui Ciuhandu, la proces.

„Mă dezamăgeşte din nou primarul, el a fost în sală când am fost chemat ca martor. Am avut o intervenţie, nu ţintit de mine, ci a fost în favoarea domnului Ciuhandu. DNA a transmis o adresă la primărie, a cerut ca primăria să se pronunţe dacă se face parte civilă. Am cerut CLT să se pronunţe şi ei au refuzat. Dar eu am considerat că nu putem sta aşa. Primăria se constituie parte civilă dacă acel prejudiciu va fi stabilit de instanţă. Nu am spus că prejudiciul e cât a spus curtea de conturi sau DNA. În astfel de speţe rămâne sentinţa definitivă. Doar acum se ştie prejudiciul. Nu am spus că cei cercetaţi au produs un prejudiciu, atunci era pozitiv. Să nu mi se pună în cârcă pedepsele lor. Nu cred că au făcut cu rea credinţă. N-am avut vreo informaţie că ar fi acţionat cu rea credinţă. Dar e sentinţă definitivă”, a mai declarat Robu.

Actualul primar a mai spus că angajaţii primăriei care au fost judecaţi şi achitaţi se vor întoarce pe posturile avute, dar şi că pot cere despăgubiri băneşti pentru perioada suspendării.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

3 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

6 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

7 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago