Economic

O delegaţie de afaceri timişeană, condusă de CCIAT, a vizitate Statele Unite ale Americii

Reprezentanţii a 13 firme timişene, membre ale Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, au participat, în perioada 7 – 17 noiembrie, la o misiune economică multisectorială în Statele Unite ale Americii, la New York și Miami. Obiectivul principal al misiunii economice a fost creșterea vizibilității firmelor timișene, promovarea produselor și serviciilor acestora pe piața americană, identificarea de noi oportunități de afaceri și stabilirea unor parteneriate viabile.

În acest context, programul stabilit delegaţiei a cuprins două vizite de lucru menite să aducă mai aproape mediul antreprenorial românesc de cel american. La Consulatul General al României de la New York, delegația a fost primită de Cătălin Radu Dancu, Consul General, și Chivel Porumb, ministru consilier pe probleme economice, iar discuțiile au vizat în principal situația schimburilor comerciale și a cooperării economice bilaterale.
Cea de-a doua întâlnire importantă a avut loc la Consiliul de Afaceri Româno-American (RABC), o organizaţie neguvernamentală, cu sediul central pe Broadway, la New York, formată din oameni de afaceri români care reprezintă aproape toate industriile importante din SUA și a căror cifră de afaceri este în jur de jumătate de miliard de dolari.
Delegația de afaceri timișeană a fost primită de președintele RABC, Ștefan Minovici, om de afaceri româno-american. El a prezentat firmelor timișene Fondul de Investiţii dedicat Europei Centrale şi de Est creat de RABC și care a atras deja 1,5 miliarde de dolari, cât și principalele domenii în care acesta activează în România – sănătate, infrastructură, transporturi, colectarea deşeurilor, turism, servicii.
„Sunt foarte multe domenii pe care am putea să le abordăm în România, dar, în primul rând ne vom concentra pe domeniul sănătate unde oportunităţile sunt aproape fără limită. Populaţia, în special din zonele rurale ale ţării, îmbătrâneşte mai mult ca niciodată. Speranţa de viaţă a crescut şi asta înseamnă că oamenii au din ce în ce mai multă nevoie de doctori, de clinici, de tratamente şi de spitale.”, a spus Minovici.
Totodată, firmele timișene au primit informații extrem de utile despre cum să obțină acces pe piața americană, să înțeleagă specificul derulării afacerilor cu SUA și/sau să atragă investiții din America.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago