Politica

Timişoreanul Marcel Miclău, “descoperit” de noul ministru al Muncii într-un CA al unui institut de cercetare

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut publică o listă cu PSD-iştii din minister plantaţi de Lia Olguţa Vasilescu si Marius Budai prin consilii de administraţie ale unor institute de cercetare, cu care n-au nicio legătură.. Pe această listă se regăseşte şi timişoreanul Marcel Miclău, membru în CA al INCEMC.

Ce legătură are Ministerul Muncii cu Institutul Național de Cercetare pentru Electrochimie și Materie Condensată (INCEMC)? Aparent nici una. Şi totuşi, foştii miniştrii PSD-işti ai Muncii, Lia Olguţa Vasilescu sau Marius Budăi, au găsit de cuviinţă că trebuie să fie o legătură. Astfel că timişoreanul Marcel Miclău a fost numit în Consiliul de Administraţie al INCEMC. Cunsoscut membru PSD, retras însă din prim-planul vieţii politice, Miclău este în acest moment secretar general al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), funcţie în care a fost numit de Viorica Dăncilă în septembrie 2018. De altfel, Miclău a fost şi preşedinte  al ANOFM, funcţie din care a fost demis chiar de Sorin Grindeanu pe când era premier, dar şi şef al AJOFM Timiş.

Numele lui Marcel Miclău apare pe o listă mai lungă cu angajaţi ai ministerului plasaţi în tot felul de CA-uri ale unor institute de cercetare, listă făcută publică de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Printre ei şi foşti consilieri personali ai Olguţei Vasilescu.

Transparență totală în cheltuirea banilor publici. Despre angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale în Consilii de Administrație. Public lista lor, așa cum m-am angajat că fac încă de la audierea din Comisiile de specialitate ale Parlamentului. Demisia sau demiterea, după caz, a unor oameni din Minister (o bună parte consilieri, numiți politic) văd că nu a reușit să îi facă să se simtă obligați să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare.  De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării.  Sau Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare. 1709 Lei/ lună este indemnizația la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale, singurul din listă aflat în subordinea directă a ministerului. Pentru toate celelalte am solicitat informațiile Ministerului Educației și le vom publica îndată ce le primim“, a scris, pe Facebook, noul ministru al Muncii. 

 

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago