Social

Imaginile Revoluţiei de la Timişoara, prezentate într-o expoziţie la Bruxelles

Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș au organizat, la Buxelles, Expoziția de fotografii „30”. Evenimentul are loc în această săptămână, la Consiliul Europei.

Prin Expoziția de fotografii „30” sunt evocate cele mai importante momente ale Revoluției Române, din perioada 16 – 22 decembrie, de la Timișoara. Imaginile, realizate de Mircea Radu, Ioan Radu, Constantin Duma, Valentin Șuta, Cătălin Regea și câțiva autori necunoscuți vor sta pe simeze în perioada 3-6 decembrie, în sala Atrium a clădirii Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene.

„După 30 de ani de la zilele acelui sfârșit și ale noului început, Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, UVT și DJCT și-au asumat rolul de a prezenta la Bruxelles această expoziție eveniment, în fața unui public atât de eterogen, în centrul administrativ al Europei. Expoziția de fotografii „30” cuprinde imagini document din timpul celor mai importante zile ale Revoluției de la Timișoara, iar desfășurarea imaginilor ne conduce chiar în mijlocul Revoluției, într-un trecut nu foarte îndepărtat. Povestea în imagini este aproape ireală prin jertfele umane evocate, prin duritatea scenelor de protest surprinse și prin gesturile de rezistență în fața ultimelor manifestări ale dictaturii, vizibile în cadrele fotografice document. Prin aceste fotografii publicul ajunge să perceapă atmosfera Revoluției din Timișoara, un fenomen social-politic unic prin care orașul nostru a intrat în istorie.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, la deschiderea expoziției.

.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago