Politica

Klaus Iohannis la Timişoara. Programul vizitei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla luni la Timişoara, pentru a lua parte la unele dintre acţiunile dedicate Revoluţiei din decembrie 1989. Şeful statului va sosi în capitala Banatului după-amiază, urmând să participe la mai multe ceremonii.

Astfel, Klaus Iohannis se va afla, la ora 17.10, la Cimitirul Eroilor, unde va depune o coroană de flori. De la ora 18.00 va participa la Slujba de pomenire a martirilor şi va depune o coroană şi la Catedrala Ortodoxă Mitropolitană. Ulterior, la ora 18.35, va participa, la un moment de reculegere şi va aprinde o lumânare, la Operă, în cadrul acţiunii „Candelele Nemuririi”. Tot în aceiaşi locaţie, dar pe scena Operei, va susţine o alocuţiune, în cadrul evenimentului dedicat împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie. Seara va continua, de la ora 19.30, tot la Operă, cu participarea la Spectacolul – Regal de Balet intitulat „Revolta”.

Seria acţiunilor dedicate Revoluţiei de la Timişoara, cuprinde şi o serie de alte acţiuni, la care nu va participa şi Iohannis. Astfel, de la ora 11.00 are loc o şedinţă festivă a Consiliului Local Timişoara. De la ora 13.30 va avea loc vernisajul expoziției de pictură „30 de ani de la declanşarea Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, avându-l ca autor pe Adrian Kali

De la ora 17.00 este programat un concert folk, pe scena din Piaţa Operei, cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Ducu Bertzi. De la ora 19.00 va fi susţinut, la Catedrala Mitropolitană, un concert al elevilor de la liceul Ion Vidu.

Data de 17 decembrie este zi de doliu la Timişoara, vor avea loc slujbe de pomenire şi depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor şi Biserica Martirilor, dar şi un moment de reculegere, cu candele aprinse, la Catedrala Mitropolitană.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

13 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

14 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

15 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

15 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

18 ore ago