Minunea deschiderii lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva s-ar putea întâmpla chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. După demararea unor lucrări la podul peste Mureş de pe acest tronson, cei de la Compania de Drumuri verifică în aceste zile nodul de la Holdea, în vederea preluării investiţiei de la constructor.
În câteva zile am putea asista la o nouă „minune” în domeniul infrastructurii rutiere din zona de vest a României, anume deschiderea pentru circulaţie a lotului 3 din Lugoj – Deva. Acesta stătea închis încă din vară, deşi fusese finalizat de constructorul spaniol. Din cauza disputelor legate de calitatea lucrărilor, între beneficiar, Compania Naţională de Administrare a Investiţiilor, şi constructorul, un grup de firme condus de spaniolii de la Comsa, contractul a fost reziliat când ajunsese la doar două procente înainte de finalitare.
CNAIR a contractat o firmă să realizeze o serie de lucrări la podul construit pe acest lot peste Mureş. Asociaţia Pro Infrastructură a acuzat compania că aceste reparaţii sunt doar un exerciţiu de imagine pentru a masca menţinerea închisă a tronsonului (https://debanat.ro/2019/12/acuzatii-grave-reparatiile-de-pe-autostrada-lugoj-deva-doar-pentru-a-acoperi-orgoliul-politicienilor_273028.html )
Conform unor informaţii, în aceste zile cei de la CNAIR derulează operaţiunile de verificare în vederea preluării nodului de urcare şi coborâre pe lotul 3 de la Holdea. Interesant este că şi acest nod a fost realizat de acelaşi grup de firme care a realizat şi tronsonul de autostradă. Fără deschiderea acestui nod nu este posbilă deschiderea acestei porţiuni de autostradă.
Dacă se va putea circula şi pe lotul 3 din Lugoj – Deva se va putea asigura rularea exclusiv pe autostradă între Nădlac şi Sibiu cu excepţia a 15 kilometri din lotul 2, celebra porţiune cu „tunelurile pentru urşi”
Pentru tronsonul dintre Ilia şi Holdea, consultantul care a verificat lucrările efectuate au recomandat deschiderea circulaţiei cu restricţii de tonaj pentru camioane şi cu limitarea vitezei.
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…