Primăria Timişoara trebuie să facă rost de 300 de milioane de lei pentru a putea acoperi cheltuielile legate de ridicarea şi dotarea noii maternutăţi pe care vrea să o construiască, începând de anul viitor. Proiectul detaliat a fost făcut cunoscut de proiectantul desemnat să se ocupe de investiţie.
Reprezentanţii firmei care se ocupă de realizarea proiectului viitoarei maternităţi care va funcţiona în cadrul Spitalului Municipal Timişoara s-au aflat marţi la Timişoara, pentru a prezenta noul obiectiv medical. Suma pe care primăria va trebui să o bună la bătaie pentru realizarea investiţiei este de peste 300 de milioane de lei.
„Am asistat la prezentarea în detaliu a proiectului noii maternități. am putut vedea cu toții că într-adevăr este gândit un proiect foarte complex pentru o nouă maternitate a Timișoarei. Noi trebuie să facem toate eforturile pentru a realiza acest obiectiv, pentru că Timișoara este un oraș cu foarte mulți tineri și vor veni spre Timișoara în continuare din ce în ce mai mulți tineri. Ei se căsătoresc, își întemeiază familii, fac copii și trebuie să le venim în întâmpinare. Trebuie să asigurăm condiții foarte bune pentru nașteri, apoi creșe, grădinițe, școli în care copiii să fie și bine îngrijiți, bine educați, dar și să beneficieze de securitate. ne preocupă toate aceste lucruri. Noua maternitate va costa mult, 300 de milioane de lei, plus TVA”, a declarat Nicolae Robu.
Speranţele municipalităţii se leagă, la fel ca şi la Spitalul de Copii, pe surse atrase şi de la bugetul de stat
„Pornim la drum pe bugetul local, dar cu speranța că vom reuși să atragem și alte surse de la bugetul de stat, de la ministerul sănătății mai precis, așa cum s-a întâmplat și la Spitalul de Copii. Şi acolo am pornit la drum pe bugetul local și am reușit să decontăm, de obicei spre sfârșit de an, câteodată și pe parcurs, sume importante, așa cum este normal, de fapt”, a mai declarat Robu.
Conform datelor prezentate de reprezentantul firmei de proiectare, noua maternitate va avea o suprafață totală de 25.000 mp, din care 5.200 mp va fi un corp administrativ. Clădirea va avea subsol, demisol, parter, patru etaje și etaj cinci retras. În cadrul unităţii vor fi 306 paturi, din care 150 de Obstetrică-Ginecologie, 70 pentru Neonatologie, 43 de locuri pentru nou-născuți, iar restul pentru ATI. De asemenea, în cadrul clădirii vor fi disponibile șase blocuri operatorii, trei blocuri de nașteri, precum și șase săli de nașteri. De asemenea, este prevăzut un ambulatoriu de specialitate, 24 de paturi pentru spitalizarea de zi. Valoarea investiției a fost estimată la 301 milioane lei, fără TVA, din care 126 milioane lucrări de construcţii montaj, restul banilor fiind necesari pentru dotări.
Organizația de Management al Destinației Timișoara lansează joi, 14 noiembrie, primul magazin de suveniruri oficial…
Proiectul Heritage of Timișoara, lansat de Asociația Prin Banat încă din 2017, are din 2023…
A trecut abia o săptămână de la învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte…
Cunoscutul actor american John Malkovich va urca din nou pe scena Teatrului Național Timișoara, în…
Deputatul liberal Cosmin Şandru a produs un atac necruţător pe un grup de WhatsApp al…
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean…