Primăria Timişoara

Poliţia Locală Timişoara vrea un microbuz nou pentru a prinde infractorii

Activitatea desfăşurată de Poliţia Locală Timişoara devine tot mai complicată, iar agenţii au nevoie de un nou mijloc de transport pentru a ajunge la intervenţii. Acum, mobilitatea poliţiştilor primăriei va trebui asigurată spre zonele mărginaşe ale oraşului, iar în acest scop se solicită un noi microbuz.

Poliţia locală cere consilierilor locali să le aprobe finanţarea achiziţiei unui noi mijloc de deplasare rapidă, la locul comiterii infracţiunilor. În acest scop e nevoie de un nou microbuz, de şapte sau opt locuri, pentru a se interveni în cartierele mărginaşe ale oraşului.
„Ținând cont de complexitatea activităților desfășurate de către Serviciul Ordine Publică, pentru intervenții în cartierele mărginașe ale municipiului Timișoara se impune dotarea cu 1 autovehicul, categoria M1, tip microbus 7+1 sau 8+1, care să poată oferi o mobilitate sporită polițiștilor locali prin reducerea timpului de rezolvare și soluționare a sesizărilor, prin reducerea timpului de intervenție, prin deplasarea ușoară în zonele în care accesul cu mijloace auto este greu accesibil și prin extinderea ariei de acoperire pe raza municipiului”, se spune în proiectul de hotărâre.
Ca urmare a sporirii dotării, se va ajunge la: reducerea timpului de rezolvare și soluționare a sesizărilor primite; reducerea timpului de intrvenție; deplasarea ușoară în zona în care accesul cu mijloacele auto este greu accesibilă; extinderea ariei de acoprire pe raza municipiului Timișoara.
Dacă achiziţia va fi realizată, numărul de vehiculele necesare desfășurării activităților specifice ale Direcției Poliției Locale crește la 31 de autovehicule, 2 remorci și 1 șalupă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

2 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

4 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

7 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

7 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

7 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

8 ore ago