Administratie

Primarul Nicolae Robu pune presiune, inclusiv pe guvern, în problema Centurii Sud: E inadmisibil să fim ignoraţi

Nicolae Robu revine în prim-plan cu problema demarării lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timişoarei. Într-o scăpare, probabil doar de exprimare, el a luat la rost guvernul pentru că nu a fost emisă nici acum hotărârea de realizare a expropierilor pe traseul şoselei.

E greu de crezut că şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, a devenit deja „rebel” şi că începe să se ia de propriul guvern, dar edilul-şef al Timişoarei a avut, în conferinţa de presă săptămânală a partidului o asemenea “scăpare”..

„Este inadmisibil ca nici măcar acum să nu fie emisă o hotărâre de guvern de expropriere, când lucrarea de expropriere s-a finalizat în urmă cu o jumătate de an. Am pus și eu umărul la expropriere, să o putem face mai repede”, a declarat Robu.

De asemenea, Robu nu înţelege de ce nu se lucrează în alte părţi de pe centură, aceasta în timp ce arheologii sunt încă pe teren.

„Se tot face cercetare arheologică în opt puncte, dar este nepermis să nu se lucreze. Sunt opt puncte unde intervin, ok, îi lăsăm pe arheologi să-și vadă de treabă, dar cele opt puncte pot totaliza doi, hai, patru km. Iar centura are 25 de km. E, slavă domnului, suficient!”, spune primarul Timișoarei.

Din păcate, se pare că în Banat se trăia bine şi acum 3000 de ani, iar acei arheologi chiar au găsit lucruri interesante acolo unde au intervenit, iar până nu se face descărcarea nu va putea fi predat amplasamentul.

Totuşi, odată numit Guvernul Orban, primarul Timişoarei a redevenit optimist şi complet încrezător la sprijinul pe care executivul îl va oferi pentru realizarea acestei porţiuni de centură.

„Am comunicat cu doamna secretar de la Ministerul Transporturilor, o doamnă foarte activă, competentă. Am mare încredere în doamna Ștefania Ferencz, e foarte implicată. Am încredere că domnul ministru și doamna secretar-general vor face tot ce e posibil să avem cât mai repede centură. Este nepermis că toți ne-au ignorat când am solicitat să se construiască centura. Iată că suntem pe punctul de o avea. Cu bunăvoință, într-un an, în 2021, vom avea o bună parte din centură funcțională. Eu mă voi implica cu toată energia și toate posibilitățile mele de a influența lucrurile.”, a mai spus primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

4 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

4 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

4 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

5 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

7 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

9 ore ago