Primăria Timişoara

Reabilitarea Cinema Studio va costa 17,8 milioane de lei

Investiţia totală efectuată pentru reabilitarea cinematografului Studio, din centrul Timişoarei, va depăşi 17 milioane de lei, conform documentaţiei aprobate de Consiliul Local pentru acest proiect. În urma renovării, Studio ar urma să devină cel mai important cinematograf al muncipiului, spun reprezentanţii primăriei.

Cinema Studio va deveni cel mai important cinema aparţinând municipalităţii, dar numai după ce acolo vor fi investite 17,8 milioane de lei, o sumă imensă, dar care va ajuta la realizarea proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană.
Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții aferent’ obiectivului de investiţie „Reabilitare imobil cinematograf „STUDIO” DALI+PT”, Timișoara a fost aprobat de CLT. Prin acest document se propune aprobarea devizului aferent investiției în valoare de 17.784.639,40 lei, cu TVA inclus.
Cladirea cinematografului are regim S+P+1E+Pod, având suprafața construită la sol de 539 mp și funcțiunea de cinematograf. Construită în perioada interbelică, în anul 1938, clădirea studiată a fost gândită de la început ca cinematograf, fiind denumită inițial „Cinematograful Thalia”, apoi în 1941 îl găsim sub numele ”Thalia”. După naționalizarea din 1948, clădirea își schimbă identitatea, în perioada administrației comuniste aceasta funcționând sub numele de „Timpuri Noi”, ca sală de proiecție pentru filme documentare, cu acces liber și program permanent. Din 1966 clădirea devine sediul cinematografului „STUDIO”, dar este dezafectată în anii 2000, ca parte din tendințele actuale, de abandonare a vechilor structuri din centrele orașelor și relocarea funcțiunilor de tip atractor în interiorul mall-urilor, se spune în documentaţia aferentă proiectului.
Datorită poziției și capacității sale, poate deveni cel mai important cinematograf al Municipiului. Prin intervențiile propuse, se urmărește crearea unui cinematograf de artă, cu 2 săli de proiecție de aproximativ 190 și 64 locuri și un cinema în aer liber pe timp de vară, cu 80 locuri, care să găzduiască un program permanent de proiecții de film, festivaluri de film premiere și alte evenimente specifice domeniului, precum și organizarea de evenimente culturale diverse, precum conferințe, cursuri, workshopuri, mini-concerte. De asemenea, se crează spații de lucru pentru profesioniștii din domeniul cinematografiei și al radioului, prin studiourile pentru montaj sunet și video precum și spații pentru expoziții permanente și temporare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

O oră ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

3 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

3 ore ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

5 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

6 ore ago