Sport

SCM Poli Timișoara, echipa sfârșitului de an în Liga Națională de handbal masculin

Ligile de sport din România se pregătesc pentru binemeritata vacanță de iarnă, pauză de care beneficiază și Liga Națională de handbal masculin. Sfârșit de an foarte bun pentru SCM Politehnica Timișoara, una dintre echipele care au reușit să încheie en-fanfare 2019.

Echipa antrenată de Pero Milosevic a învins-o pe Steaua București în ultimul meci care s-a disputat în acest an. 34-29 (17-15) a fost scorul meciului jucat de timișoreni pe 12 decembrie. Acel succes a fost al cincilea consecutiv în meciurile din Liga Națională.

După un început ceva mai slab des sezon, SCM Politehnica Timișoara s-a redresat și a terminat prima jumătate a campionatului pe locul 7, cu 23 de puncte. Are același număr de puncte precum Steaua București și Dobrogea Sud. Bănățenii vor începe anul următor cu un meci tot împotriva unei echipe mai bine clasate. Pe 30 ianuarie, atunci când sunt programate meciurile din etapa a XV-a din Liga Națională, vor înfrunta Minaur Baia Mare.

Trei echipe au terminat 2019 cu cel puțin cinci victorii la rând

Așa cum spuneam, SCM Politehnica Timișoara a avut parte de un final de an foarte bun. Alături de reprezentantele capitalei, Dinamo și CSM, Poli se numără printre echipele ce au reușit cel puțin 5 victorii consecutive, acumulând astfel 23 de puncte, cu 3 mai puține decât CSM București, formație clasată pe poziția a 3-a. După primele 14 etape, clasamentul este destul de strâns în partea de sus, cu o diferență de doar 6 puncte între pozițiile 2 și 8. Excepție face Dinamo București, lider autoritar al competiției, care are 36 de puncte (cu 8 mai mult decât echipa de pe 2) și un meci restanță, fiind favorită certă la titlu. Conform portalurilor ce oferă informații pentru pariori și ponturi bune din principalele sporturi, Dinamo București are o cotă la pariuri de doar 1.25 pe piața „Câștigător Liga Națională de Handbal 2020”, fiind urmată de Potaissa Turda (6.00) și HC Dobrogea Sud (8.00). În acest top al favoritelor actualului sezon, Poli Timișoara este pe locul 7, cu o cotă de 20.00.

În altă ordine de idei, trebuie să notăm faptul că Dinamo București este calificată deja în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a terminat pe primul loc în Grupa D. 17 puncte au strâns alb-roșii în urma confruntărilor cu echipe precum Wisla Plock, GOG Kristianstad, Kadetten și Chekhovskiye Medvedi. Dinamoviștii vor înfrunta Sporting Lisabona în play-off-ul celei mai importante competiții destinată echipelor de club din Europa. Lusitanii s-au calificat în această fază după ce au terminat pe locul secund în Grupa C. Ei au încheiat în spatele ibericilor de la CD Bidasoa Irun.

Timișorenii continuă cursa pentru al doilea trofeu consecutiv Cupa României

Politehnica Timișoara este deținătoarea en-titre a trofeului și favorita numărul 3 în actuala ediție. După 33 de ani, timișorenii au reușit să pună mâna pe al doilea trofeu ca importanță din handbalul masculin românesc. În ediția trecută de Cupa României Poli a reușit să o învingă în ultimul act pe Steaua București, 31-27. Din nou, bănățenii s-au calificat în Final Four-ul cupei, acolo unde s-au calificat după victoria cu 24-21 în fața celor de la Botoșani. Alb-violeții și-au continuat forma bună și au bifat a șaptea victorie consecutivă în campionat și cupă. Final Four-ul Cupei României este programat să se dispute la începutul lunii aprilie 2020. 4 și 5 aprilie sunt datele exacte când echipele AHC Dobrogea Sud, CS Dinamo București, CSM Poli Timișoara și CSM Bacău se vor duela. Întreg programul urmează să fie anunțat ulterior de către Federația Română de Handbal

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago