Primăria Timişoara

Primăria Timișoara e datoare la Enel, dar nu rămâne fără iluminat stradal

Timișoara nu e în pericol să rămână fără iluminat stradal, garantează primarul Nicolae Robu, deși municipalitatea avea datorii imense pentru curentul folosit și neplătit pentru iluminatul stradal. Au venit cei de la Enel și ne-au facturat deodată jumătate de an de consum, spune edilul șef, deși instituția nu a cerut așa ceva.

Aceasta este motivația primarului pentru situația neplăcută în care a ajuns primăria, care avea datorii de milioane de lei față de Enel, pentru curentul consumat la iluminatul stradal. Avea, pentru că, totuși, municipalitatea a plătit o bună parte din datorie.
„Nu există niciun risc să se rămână fără curent de sărbători. Enel a venit cu facturi de o mulțime de milioane deodată. Nu a facturat cum a făcut pe parcurs, ne-a luat prin surprindere. Avem obligații de plată către mai mulți furnizori. am făcut o convenție de eșalonare și sper în continuare să mergem în bună colaborare cu Enel. Nu mai știu cât era suma, dar era una mare, în orice caz. au fost făcute eșalonări anterioare, dar nu le-am putut suporta, că nu am avut cash-flow. Puțin a mai rămas, dar mai sunt milioane destule. în mod normal ar trebui să se facă citirile contoarelor ritmic și să se factureze. După jumătate de an ne-am trezit cu facturi foate mari.Noi nu am pus bani deoparte lună de luna”, motivează Robu situația apărută.
Primarul vrea ca asemenea situații să nu mai apar, iar Enel să factureze periodic.
„Sper ca de acum înainte să lucrăm mai bine organizat și cei de la Enel să vină să ne factureze ritmic și atunci noi vom putea plăti. Ne-am trezit cu facturi de milioane despre care noi nu știam. Nu știu ce motive ei, de ce nu au facturat decât la jumătatea anului. Au venit cu facturi care totalizează sume foarte mari. noi am plătit în ritmul în care am putut. Nu e plătit totul nici din primul set de facturări. Convenție de eșalonare a plăților către Enel nu am respectat-o în totalitate. Am cerut să facem o reeșalonare și vom putea să ne ținem de ea, pentru că nu mai avem presiunea pe care am avut-o din cauza datoriilor. Somație cred că a fost doar verbală, mie nu mi-a venit nimic scris”, a mai declarat Robu.
Mâna dreaptă a peimarului, consilierul nelipsit, Cătălin Iapă, s-a interesat rapid la Direcția Economică și a aflat că în acest moment ar mai fi datorii la Enel de doar 350.000 de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

2 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

2 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai muște…

2 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

2 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

4 ore ago

Corpul nou de clădire de la Școala Gimnazială din Calea Șagului e în procedura de recepție a investiției/FOTO

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 13, din Calea Șagului, e aproape de…

7 ore ago