Ultima ora

Şeful DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, reţinut pentru 24 de ore. Procurorii cer arestarea lui

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Cristian Ispravnic, şi alţi şapte inculpaţi au fost reţinuţi de către procurorii DNA pentru 24 de ore. În acelaşi dosar au calitate de suspecţi trei parlamentari PSD, dintre care doi deputaţi de Arad şi un senator de Caraş-Severin, cu toţii beneficiari ai imunităţii parlamentare.

În noaptea de luni spre marţi au venit primele decizii ale procurorilor DNA în dosarul şpăgilor pentru partid din Vama Nădlac 2. Astfel, şeful DRDR Timişoara, Cristian Ispravnic, care mai este şi consilier judeţean PSD la Arad, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca pe numele lui să fie formulată propunerea de arestare preventivă. Printre cei reţinuţi se numără Cristian Hogea, soţul fostului prefect de Arad, precum şi Mircea Andrei Lucaciu, şef al Departamentului de Venituri din cadrul Direcţiei. Acesta din urmă, tot membru PSD, a fost promovat de Ispravnic, în condiţiile în care avea o condamnare penală pentru constituire de grup infracţional şi trafic de persoane. Alţi reţinuţi în acest dosar sunt: Mirel Pascu, Elisabeta Miuţescu, Cristian Dima, Alin Băiţan, dar şi Anca Soenescu, fostă şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Acuzaţiile în acest dosar instrumentat de DNA Timişoara sunt de luare de mită şi trafic de influenţă, privind şpăgile primite de angajaţii DRDP Timişoara de la transportatorii care treceau cu camioanele în Ungaria şi cărora, la cântar, în schimbul banilor, li se reduceau, în documente, cantităţile de marfă transportată. O parte din bani ar fi mers la filiala PSD Arad, acolo unde a avut loc luni o percheziţie. În dosar au calitate de suspecţi, preşedintele PSD Aead, deputatul Dorel Căprar, deputatul de Arad Florin Tripa şi senatorul Ioan Chisăliţă de la Caraş-Severin. Cei trei n-au putut fi reţinuţi, având imunitate parlamentară.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

20 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

28 de minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

O oră ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

O oră ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago