Peste 1.200 de voluntari au participat la activităţile desfăşurate în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, de la introducerea posibilităţii acestei activităţi. Aceştia, dar şi alte mii de persoane, au fost sărbătorite, pe 5 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor.
La propunerea Organizației Națiunilor Unite, începând din 1985, în fiecare an, în 5 decembrie este celebrată în întreaga lume Ziua Internațională a Voluntarilor. Conform Programului ONU pentru Voluntariat, această celebrare reprezintă cea mai bună şansă de a promova voluntariatul, de a încuraja instituțiile publice și private să sprijine eforturile voluntarilor şi de a recunoaşte contribuţiile acestora la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă la nivel local, naţional şi internaţional.
„Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara le mulțumește public tuturor voluntarilor care, alături de personalul spitalului, au venit în întâmpinarea nevoilor pacienților, contribuind la îmbunătățirea serviciilor spitalului și, implicit, la ameliorarea stării de sănătate a cetățenilor. Voluntarii noștri sunt elevi, stundenți sau profesioniști în diverse domenii. Sunt medici, fizioterapeuți, asistenţi, infirmiere sau personal de suport administrativ. Sunt europeni, americani sau asiatici. Pentru că este ziua voastră, dragi voluntari, încă o dată, La mulți ani”, mau transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean
Cu sprijinul managementului acestui spital, programul de voluntariat a demarat în anul 2015, an în care au fost înregistrați 27 de voluntari. De la inițierea programului de voluntariat al spitalului județean și până în prezent, au fost semnate peste 1.200 de contracte de voluntariat. În fiecare zi, în spital, sunt cel puțin 120 de voluntari care participă la activitatea secțiilor unde s-au oferit să ajute personalul și pacienții. De exemplu, în cadrul Unității de Primire a Urgențelor (UPU), au acționat ca paramedici SMURD, un număr de 170 de voluntari. Voluntarii sunt apreciaţi pentru implicarea lor în activitățile spitalului, iar activtatea lor demonstrează că le pasă de problemele comunității și înțeleg că este necesar să se implice în rezolvarea lor, o atitudine civică.
Voluntariatul reprezintă o oportunitate pentru o mai bună înțelegere a problematicii specifice serviciilor de sănătate publică, exersarea și consolidarea de cunoștințe în domeniu, dar şi asumarea unei cariere profesionale în instituţie, mai arată cei de la Spitalul Judeţean Timişoara.
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…