Primăria Timişoara

Zona Polonă primeşte un centru social, cu teren de sport şi joacă, de patru milioane de lei

Primăria Timişoara va primi aproape patru milioane şi jumătate pentru a face un nou centru destinat zonei de pe strada Polonă, considerată a fi una marginalizată. Pe lângă clădirea propriu-zisă, aici va fi şi o zonă verde, şi un teren de joacă şi sport.

Primăria Municipiului Timişoara a semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul intitulat „Regenerare fizică, economică şi socială a zonei marginalizate str. Polonă din cartierul Freidorf -Construire centru multifuncţional de tip servicii sociale fără cazare”.

Conform contractului, noul centru va fi situat pe strada Polonă, la numărul 17, cartier Freidorf. Astfel, aici se va construi o clădire, un centru multifuncţional cu o suprafaţă utilă de 447 mp, regim de înălţime: P + 1E. Vor fi amenajate şi o zonă verde şi un teren de joacă/sport pe o suprafaţă de 670,75 mp. Centrul multifuncţional va fi destinat utilizării publice pentru activităţi educative, culturale şi recreative de tip centru de zi. Totodată, se doreşte asigurarea unor servicii sociale destinate zonei Freidorf, care vor oferi posibilitatea unor intervenţii integrate şi vor contribui la combaterea excluziunii sociale. În cadrul Centrului multifuncţional construit şi dotat prin proiect se vor oferi servicii sociale pentru  un centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi, precum şi servicii de asistenţă comunitară.

„Va beneficia de acest proiect populaţia care trăieşte în zona marginalizată, respectiv 575 persoane, care au fost identificate în urma unor cercetări în teren”, a spus, marţi, Nicolae Robu.

„Toată lumea ne-a acuzat că nu facem nimic pentru zonele mărginaşe, că doar zona centrală ne interesează. Ei, iată că nu e aşa. Şi dacă facem în centru, tot pentru timişoreni e, că ei vin şi în centru. Dar, vedeţi, avem proiecte în toate zonele, inclusiv în cele mărginaşe”, a mai declarat primarul Timişoarei.

Valoarea totală a proiectului este 4.381.944,27 lei, fără TVA. Durata de implementare de la semnarea contractului este de 39 luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

O oră ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago