Zona Polonă primeşte un centru social, cu teren de sport şi joacă, de patru milioane de lei

zona Polona

zona Polona

Primăria Timişoara va primi aproape patru milioane şi jumătate pentru a face un nou centru destinat zonei de pe strada Polonă, considerată a fi una marginalizată. Pe lângă clădirea propriu-zisă, aici va fi şi o zonă verde, şi un teren de joacă şi sport.

Primăria Municipiului Timişoara a semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul intitulat „Regenerare fizică, economică şi socială a zonei marginalizate str. Polonă din cartierul Freidorf -Construire centru multifuncţional de tip servicii sociale fără cazare”.

Conform contractului, noul centru va fi situat pe strada Polonă, la numărul 17, cartier Freidorf. Astfel, aici se va construi o clădire, un centru multifuncţional cu o suprafaţă utilă de 447 mp, regim de înălţime: P + 1E. Vor fi amenajate şi o zonă verde şi un teren de joacă/sport pe o suprafaţă de 670,75 mp. Centrul multifuncţional va fi destinat utilizării publice pentru activităţi educative, culturale şi recreative de tip centru de zi. Totodată, se doreşte asigurarea unor servicii sociale destinate zonei Freidorf, care vor oferi posibilitatea unor intervenţii integrate şi vor contribui la combaterea excluziunii sociale. În cadrul Centrului multifuncţional construit şi dotat prin proiect se vor oferi servicii sociale pentru  un centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi, precum şi servicii de asistenţă comunitară.

„Va beneficia de acest proiect populaţia care trăieşte în zona marginalizată, respectiv 575 persoane, care au fost identificate în urma unor cercetări în teren”, a spus, marţi, Nicolae Robu.

„Toată lumea ne-a acuzat că nu facem nimic pentru zonele mărginaşe, că doar zona centrală ne interesează. Ei, iată că nu e aşa. Şi dacă facem în centru, tot pentru timişoreni e, că ei vin şi în centru. Dar, vedeţi, avem proiecte în toate zonele, inclusiv în cele mărginaşe”, a mai declarat primarul Timişoarei.

Valoarea totală a proiectului este 4.381.944,27 lei, fără TVA. Durata de implementare de la semnarea contractului este de 39 luni.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei

SCM Poli Timișoara este pe val. Victorie după victorie în campionat și calificare în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde mâine alb-violeții vor să mai facă un pas spre accederea în careul de ași. După un început nefast de sezon, Poli și-a arătat adevărata valoare pe semicercul românesc. A strâns cinci victorii la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Botoșani, pentru ultimul bal. SCM Poli Timișoara încearcă să se califice în semifinalele Cupei
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social