Politica

Consilierul de primar, Cătălin Iapă, e pe cai mari, în drum spre un post de şef „deconcentrat”

Nicolae Robu ar putea să rămână fără mâna sa dreaptă, consilierul Cătălin Iapă. El ar putea fi următorul meritocrat care să urce în ierarhia profesională,  prin primirea unui post „deconcentrat”, asemeni colegului său de partid, Raul Pătraşcu, plasat pe post de manager şef la Spitalul Judeţean Timişoara.

Cel cunoscut pentru că îl filmează pe cetăţeanul numărul unu al urbei de pe Bega, la fiecare acţiune publică, Cătălin Iapă, ar putea să avanseze semnificativ în cariera sa. Pentru că şi-a făcut cum trebuie treaba el ar putea primi un post de şef la o „deconcentrată” din judeţul Timiş. Ideea a fost vehiculată în cadrul conferinţei de presă săptămânale susţinută de Nicolae Robu, la Primăria Timişoara. Aici a fost prezent şi cel vizat de avansare, el ocupându-se, ca şi de obicei, de montarea telefonului cu care Robu „se transmite” la televiziunea sa de pe Facebook.

Mai mult decât discuţia în sine, şi mai tare este postul despre care s-a discutat legat de consilierul primarului. Este vorba despre cea de şef al Aeroportului Internaţional Timişoara, unul excelent plasat în topul deconcetratelor, dar şi greu accesibil. Acesta este deţinut de Dan Idolu, el fiind acolo pe bază de concurs şi nu interimar, un concurs cu post „valabil” pe câţiva ani, numit de un consiliu de administraţie, cu contract de management.

Ei bine, Robu nu şi-a permis să „liciteze” chiar atât de sus, dar nu a evitat să insiste că Iapă e un tânăr bine pregătit, care ar putea face faţă cu succes cerinţelor unei funcţii înalte.

„Haideţi… Nu există în momentul de față subiectul. Când va exista, atunci sigur că vă vom spune cine a fost numit în funcția de director la aeroport. Ați sesizat nuanța, nu? Hahaha. Zău, nu este momentul să discutăm despre nicio funcție, noi ne vedem de treabă și vrem ca echipa câștigătoare să își poată avea oamenii în cât mai multe poziții și peste tot unde legea permite, fără a-i blama pe cei care au făcut parte din vechea echipă și care au ajuns tot așa acolo. Nu e normal, dacă ai asumat niște responsabilități față de cetățeni, ai spus că faci asta, asta și asta, să îți poți pune și oamenii cu care să faci? Nu poți lucra cu oameni din echipa adversă decât acolo unde legea așa reglementează. Domnul Iapă evident că este un tânăr foarte capabil, că altfel n-ar fi lângă mine. A dovedit-o, a făcut o școală foarte bună, este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare, a fost liderul studenților, a fost de asemenea și lider în Senat, reprezentantul studenților în Biroul Senatului. Nu ajungea acolo dacă nu avea valoare recunoscută. Are și experiență, la Fundația pentru Tineret, a lucrat mult pe proiecte, știe ce înseamnă lucrul pe proiecte. El are calități pentru o mulțime de funcții, desigur”, a declarat Nicolae Robu.

Dacă la Aeroport e mai greu (greu de crezut că primarul se va pune rău, brusc, cu şeful celui mai mare grup de consilieri locali adverşi, PSD), locuri de şef deconcentrat există destule. Iar cel de prefect e primul pe listă, conform lui Robu, care spune că nu are nimic personal să-i reproşeze actualului prefect, Eva Andreaş.

„Desigur că avem şi noi o listă cu instituțiile care au directori interimari, eu îmi doresc cât mai repede să fie schimbați. Și la Prefectură sper să se intre în normalitate. Nu o vorbesc de rău pe doamna prefect, aș putea să spun că în diverse momente asta, asta și asta, dar nu spun. Vreau să ne strângem mâna și să mergem înainte și să ajungem ca guvernul Orban să fie reprezentat de altă persoană decât a fost reprezentat guvernul Dăncilă. Nu e normal lucrul acesta? Eu zic că e cel mai normal, restul sunt ipocrizii”, a detaliat Nicolae Robu.

Cunoscute fiind afinităţile primarului pentru multe dintre instituţiile deconcentrate din judeţ şi cu conducerea acestora, Robu nu a vrut să vorbească de vreun caz concret de schimbare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

20 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

45 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago