Invatamant

Acreditare COBIS pentru o şcoală în limba engleză din Timişoara

Un număr de 240 de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani studiază la Timişoara după o programă acreditată de  COBIS – Council of British International Schools. Aceştia studiază la British International School of Timișoara, deschisă în septembrie 2019.

Școala menţionată a devenit prima instituție de învățământ din vestul țării acreditată de prestigioasa instituție britanică. În acest moment, obținerea acreditării este rezultatul unei riguroase inspecției COBIS care a concluzionat ca British Internațional School of Timișoara îndeplinește standardele prevăzute pentru o școală înternațională cu curiculum britanic: prioritatea școlii de a recruta personal academic calificat, mediul propice învățării, facilitățile puse la dispoziție și siguranța copiilor,angajamentul și sprijinul oferit de membrii boardului școlii, caracterul proeminent britanic și promovarea unei comunități de tip internațional.

Acreditarea a fost obținută în doar 9 săptămâni de la deschidere

“British International School of Timișoara a parcurs un drum remarcabil într-o perioada foarte scurtă de timp. Școala din Timișoara merită felicitările noastre pentru modul în care au fost organizate atât deschiderea școlii cât și dezvoltarea facilităților. Ne bucurăm să îi urăm bun venit în calitate de membru în familia școlilor internaționale de înaltă calitate Vizita a oferit prilejul pentru numeroase conversații cu studenții, cadrele didactice și părinții. Copiii apreciază și se bucură de noua lor școală, iar părinții sunt încântați cu modul în care s-au adaptat și progresul pe care îl fac. Cu toții s-au arătat foarte pozitivi cu privire la abordarea educațională diferită față de ceea ce au experimentat în școlile publice”, se arată în raportul COBIS.

“Le suntem recunoscători părinților și copiilor care au avut încredere în noi. Suntem fericiți că am reușit să recrutăm o echipă extraordinară formată din cadre didactice și personal non academic de excepție cu ajutorul cărora vom reuși să ne îndeplinim misiunea de a oferi locul ideal unde copiii noștri să se dezvolte. Suntem parte dintr-un grup de școli de elită la nivel internațional, care formează o mare familie. Acest lucru va face posibil ca foarte curând să ne implicăm într-o serie de activități și proiecte internaționale ceea ce va oferi elevilor și profesorilor noștri oportunități de dezvoltare într-un context cu adevărat internațional”, menționează Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

British International School din Timișoara intenționează să dezvolte în continuare campusul din zona Aradului, care are deja o mulțime de facilități unice, astfel încât capacitatea școlii să crească până la 840 de elevi. De altfel, această dezvoltare este necesară deoarece numărul cererilor din partea părinților depășește capacitatea actuală a școlii. Planurile pentru anul școlar 2020-2021 și deschiderea oficială a perioadei de înscriere precum și procedura de înscriere aferentă vor fi anunțate în săptămânile următoare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

5 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

9 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

12 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

12 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

12 ore ago