Din cauza lucrărilor efectuate de muncitorii care reabilitează faţada clădirii principale a Liceului Nikolaus Lenau, elevii care studiază aici se plâng că nu îşi pot desfăşura în condiţii bune procesul educaţional. Ei au venit să protesteze în plenul Consiliului Local Timişoara, vineri, cerând chiar oprirea lucrărilor pe durata orelor de curs şi continuarea investiţiei atunci când în clase nu se studiază.
Se renovează faţada clădirii corpului principal al Liceului Lenau, dar elevii sunt supăraţi. Nu pentru că se lucrează, ci pentru că înăuntru nu se poate învăţa cum trebuie, din cauza deranjului adus de zgomotele muncitorilor de pe schele şi de praful produs de renovare.
În concluzie, o delegaţie a elevilor de la această şcoală au venit să ceară mutarea orelor de susţinere a şantierului în afara orelor de curs.
„Avem un liceu frumos pe dinăuntru şi urât pe dinafară. Noi începem cursurile în fiecare zi la ora 7.30, iar muncitorii îşi încep activitatea la ora 8. Din cauza acestora, noi nu ne putem desfăşura activitatea educaţională”, a spus Andrei Ţoancă, reprezentantul consiliului elevilor de la liceul Nikolaus Lenau.
Ce cer tinerii? Nu mai puţin decât mutarea execuţiei investiţiei în perioada în care nu sunt cursuri în clădirea respectivă!
„Noi dorim mutarea lucrărilor în afara orelor de curs”, a completat Ţoancă.
E greu de crezut că un asemenea de şantier la faţada unei clădiri de patrimoniu se poate realiza la lumina becului, pe întuneric, sau că o firmă de specialitate să accepte aşa ceva. Primarul Nicolae Robu le-a explicat celor de la şcoala elitistă că aşa ceva nu e posibil şi că vor trebui să mai îndure câteva luni acest şantier.
„Noi trebuie să dovedim că ne respectăm copiii și că le purtăm de grijă, a-i respecta presupune și a nu-i folosi în diverse scopuri unde nu e locul lor. Eu sunt convins că în frunte cu cei doi elevi prezenți aici ca reprezentanți ai elevilor în consiliul elevilor, se apreciază toate eforturile care au fost făcute că să vorbim direct. Nu putem să facem ce vreți voi, dragi elevi, pentru că ar fi spre răul vostru și al celor care vin după voi. Când e vorba despre școli,e foarte greu, pentru că nu ai spații unde să muți elevii ca să faci lucrări nestingherit și mai departe, de a face lucrări cu elevii în clădire e extrem de greu. Dar, la exterior, noi nu ne putem permite, după ce am reușit, cu chiu cu vai, să avem o firmă dispusă să facă lucrările, și să terminăm lucrările în câteva luni și să dăm altă față acestei clădiri, în acord cu prestigiul liceului. Cu riscul de a vă supăra, noi vom continuă lucrările de dimineață și până la cât se va putea lucra. Asta vom face și vom preda orașului o clădire cu un aspect excepțional și cu care și liceul se va putea mândri. Şi la Mincu (n.r. liceul de Arhitectură Ion Mincu, clădire care a fost preluată pentru a fi dată aceluiaşi liceu Lenau), noi a trebuit să pregătim interioarele în primul rând, și vom face și exterioarele. Dar nu se pot face lucrurile deodată, peste noapte. Dacă s ar putea, așa am face. Vom continuă investițiile și tot orașul se va putea mândri și cu noul campus școlar Lenau”, a declarat Nicolae Robu.
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…