Primăria Timişoara

Elevii de la Liceul Lenau cer oprirea lucrărilor la faţada clădirii. Robu se opune

Din cauza lucrărilor efectuate de muncitorii care reabilitează faţada clădirii principale a Liceului Nikolaus Lenau, elevii care studiază aici se plâng că nu îşi pot desfăşura în condiţii bune procesul educaţional. Ei au venit să protesteze în plenul Consiliului Local Timişoara, vineri, cerând chiar oprirea lucrărilor pe durata orelor de curs şi continuarea investiţiei atunci când în clase nu se studiază.

Se renovează faţada clădirii corpului principal al Liceului Lenau, dar elevii sunt supăraţi. Nu pentru că se lucrează, ci pentru că înăuntru nu se poate învăţa cum trebuie, din cauza deranjului adus de zgomotele muncitorilor de pe schele şi de praful produs de renovare.
În concluzie, o delegaţie a elevilor de la această şcoală au venit să ceară mutarea orelor de susţinere a şantierului în afara orelor de curs.

„Avem un liceu frumos pe dinăuntru şi urât pe dinafară. Noi începem cursurile în fiecare zi la ora 7.30, iar muncitorii îşi încep activitatea la ora 8. Din cauza acestora, noi nu ne putem desfăşura activitatea educaţională”, a spus Andrei Ţoancă, reprezentantul consiliului elevilor de la liceul Nikolaus Lenau.

Ce cer tinerii? Nu mai puţin decât mutarea execuţiei investiţiei în perioada în care nu sunt cursuri în clădirea respectivă!

„Noi dorim mutarea lucrărilor în afara orelor de curs”, a completat Ţoancă.

E greu de crezut că un asemenea de şantier la faţada unei clădiri de patrimoniu se poate realiza la lumina becului, pe întuneric, sau că o firmă de specialitate să accepte aşa ceva. Primarul Nicolae Robu le-a explicat celor de la şcoala elitistă că aşa ceva nu e posibil şi că vor trebui să mai îndure câteva luni acest şantier.

„Noi trebuie să dovedim că ne respectăm copiii și că le purtăm de grijă, a-i respecta presupune și a nu-i folosi în diverse scopuri unde nu e locul lor. Eu sunt convins că în frunte cu cei doi elevi prezenți aici ca reprezentanți ai elevilor în consiliul elevilor, se apreciază toate eforturile care au fost făcute că să vorbim direct. Nu putem să facem ce vreți voi, dragi elevi, pentru că ar fi spre răul vostru și al celor care vin după voi. Când e vorba despre școli,e foarte greu, pentru că nu ai spații unde să muți elevii ca să faci lucrări nestingherit și mai departe, de a face lucrări cu elevii în clădire e extrem de greu. Dar, la exterior, noi nu ne putem permite, după ce am reușit, cu chiu cu vai, să avem o firmă dispusă să facă lucrările, și să terminăm lucrările în câteva luni și să dăm altă față acestei clădiri, în acord cu prestigiul liceului. Cu riscul de a vă supăra, noi vom continuă lucrările de dimineață și până la cât se va putea lucra. Asta vom face și vom preda orașului o clădire cu un aspect excepțional și cu care și liceul se va putea mândri. Şi la Mincu (n.r. liceul de Arhitectură Ion Mincu, clădire care a fost preluată pentru a fi dată aceluiaşi liceu Lenau), noi a trebuit să pregătim interioarele în primul rând, și vom face și exterioarele. Dar nu se pot face lucrurile deodată, peste noapte. Dacă s ar putea, așa am face. Vom continuă investițiile și tot orașul se va putea mândri și cu noul campus școlar Lenau”, a declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

9 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago