Politica

Lovitură de proporţii! Adrian Orza, foarte probabil candidatul PSD la Primăria Timişoara

Surpriză de proporţii pe eşichierul politic timişorean! Fostul viceprimar ţărănist Adrian Orza este cotat cu prima şansă pentru a candida la scaunul de primar al Timişoarei, susţinut de PSD. Mai exact spus, Orza ar putea candida în contul unei alianţe formate la nivel local între PSD şi Forţa Naţională.

PSD Timiş pregăteşte o mutare surprinzătoare în privinţa candidatului la Primăria Timişoara. Potrivit unor surse din partid, principalul favorit la candidatură este fostul viceprimar ţărănist Adrian Orza. Mai exact acesta va candida susţinut de o alianţă formată la nivel local între PSD şi Partidul Forţa Naţională. Acest din urmă partid a fost înfiinţat de cei din ALDE care s-au opus căderii Guvernului Dăncilă. Culmea, liderul naţional al partidului, Remus Borza s-a înscris recent în PNL, fiind şi consilier al premierului Ludovic Orban.

La nivel local, Forţa Naţională este condusă de deputatul Marian Cucşa, fost preşedinte al ALDE Timiş. De altfel, zilele trecute, Cucşa împreună cu Orza au avut o discuţie cu noii lideri ai PSD Timiş. Nu s-a bătut încă nimic în cuie, potrivit surselor noastre, dar negocierile vor continua. O decizie va fi luată în urma unui sondaj de opinie. În sondaj va mai fi măsurat un alt posibil candidat, Sorin Ionescu, directorul Colegiului Bănăţean. De menţionat că Marius Craina, cel anunţat anul trecut de către PSD Timişoara drept candidatul partidului la primărie, nu pare a mai avea nicio şansă în acest sens. Mai mult, la bursa zvonurilor politice, Craina este dat drept candidat pentru Pro România, sau chiar al unei alianţe de partide mai mici, din care să facă însă parte şi formaţiunea lui Victor Ponta.

Revenind la Orza, el a fost viceprimar al Timişoarei din partea PNŢCD, în perioada 2000-2012. El a candidat de două ori la scaunul de primar al Timişoarei. În 2012, susţinut de PNŢCD şi FDGR, s-a situat pe locul II, obţinând 26.049 de voturi, respectiv 23,4%. Patru ani mai târziu a candidat ca şi independent, ieşind pe locul III cu 5.677 de voturi, respectiv 7,23%. De asemenea, el este consilier local independent. Legătura sa politică cu Marian Cucşa pare să se fi infiripat anul trecut, când Orza îşi anunţa susţinerea pentru ALDE la alegerile europarlamentare.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Candidează românește

Nu ne trebuie multe sondaje de opinie să ne dăm seama că Dominic Fritz și…

7 minute ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

56 de minute ago

Trafic închis, în această săptămână, pe strada Răsăritului

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că că pe Str. Răsăritului (tronson cuprins între Str.…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 13 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 13.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

12 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

17 ore ago