Administratie

Marcel Vela: Elicopterul SMURD pe zona de Vest trebuia să fie la Caransebeș, dar rămâne la Arad

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost vineri la Timișoara pentru a participa la învestirea în funcție a Lilianei Oneț, noul prefect de Timiș. Vela s-a referit și la faptul că dorește ca elicopterul SMURD să zboare și pe timp de noapte. A spus că elicopterul pentru zona de Vest rămâne la Arad, nu va fi mutat la Timișoara, cum exista intenția în anii trecuți. Vela a mai dezvăluit că elicopterul destinat Vestului țării trebuia să stea la Caransebeș.

Marcel Vela crede că este necesar ca SMURD și tot sistemul de urgență să fie cât mai aproape de oameni și timpul de reacție de la momentul unui accident sau a unei situații medicale grave, până la intrarea într-un spital, să fie cât mai scurt. Ministrul de Interne s-a referit la varianta de-a avea în toate județele heliporturi sau locuri de aterizare. Există medici și asistenți, mai trebuie piloți…

„Am solicitat și le mulțumesc încă o dată celor care au răspuns prezent, piloților ieșiți la pensie, să revină în sistem, pentru a acoperi inclusiv zona Banatului, zona Timișoarei, cu elicopterul de la Arad cu zboruri și de noapte la fel ca în Iași, Craiova și Constanța”, a spus Marcel Vela, la Timișoara.

Elicopterul SMURD din zona de Vest a țării rămâne la Arad, deși, ca și locație, acesta trebuia să fie la… Caransebeș, a spus Vela, fost primar al acestui municipiu.

„Când am fost primar, aprobările au fost pentru Caransebeș, doar că era domnul Igaș ministru, a zis că se aprobă, a pus o virgulă și l-a mutat la Arad. Cel mai normal ar fi trebuit să fie ori la Caransebeș, ori la Timișoara. Nu vreau să fac un abuz acum, să îl luăm la Timișoara sau la Caransebeș, pentru că eu găsesc întotdeauna soluțîi constructive, pozitive. Să mai aducem niște elicoptere, decât să luăm pe cel de la Arad”, a mai Marcel Vela.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

13 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

14 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

16 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

17 ore ago