Primăria Timişoara

Nicolae Robu explică modul de întocmire a bugetului şi subfinanţările existente: banii nu trebuie să stea blocaţi

După ce în mediul public au apărut numeroase informaţii referitoare la faptul că în buget principalele obiective de investiţii din fonduri publice din Timiş sunt subfinanţate, primarul Timişoare a încercat să „scuze” modul de alocare a banilor de la Bucureşti. Banii nu se ţin blocaţi, ei se alocă doar dacă lucrurile merg cum trebuie şi proiectul porneşte, iar atunci se fac rectificări bugetare, spune Nicolae Robu.

Edilul-şef a explicat vineri cum ştie el că se face bugetarea marilor obiective de interes, cu referire şi la cele care vor afecta Timişoara în următorii ani. Iar ideea enunţată spune că, de fapt, banii nu se ţin blocaţi şi din acest motiv nu sunt alocate sumele necesare.
„Aşteptăm susţinerea de la guvern a obiectivelor de la Timişoara. Dar, pentru aceasta, să înţelegem cum se face un buget. Nu se ţin blocaţi banii fără a ştii timpul în care vor fi cheltuiţi. Să nu se ţină blocaţi, finanţarea se face din mers, dacă lucrurile merg foarte bine la proiecte, se încep lucrările să se facă rectificări. Proiectele majore pentru care voi pleda în continuare sunt centura sud, centura vest, sper eu ca aceasta să fie prinsă în autostrada Timişoara – Belgrad, un racord nou spre autostradă. În ceea ce priveşte polivalenta am sprijin şi promisiuni, noi am predat deja documentaţia, acum se fac acolo săpături, studiul geo, iar când va fi gata va fi trimis la Compania Naţională de Investiţii. Fără aceste date nu se poate face licitaţia”, spune Robu.
Deci, deocamdată nimic nou, „provocările” investiţionale ale primarului sunt doar dorinţe frumoase, singurul lucru cert fiind alocarea banilor pentru finalizarea despăgubirilor pe centura sud.
În urmă cu câteva zile, Asociaţia Pro Infrastructură arăta că principalele obiective de infrastructură rutieră ale Timişoarei, centura sud şi autostrada spre Belgrad sunt subfinanţate în bugetul aprobat de preşedintele Klaus Iohhanis

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

47 de minute ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

O oră ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

2 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago