Administratie

Proiectul Timişoara Capitală Culturală promovat la Bruxelles. Promite eurodeputatul Cristian Buşoi

Europarlamentarul Cristian Buşoi i-a promis primarului Timişoarei că îl va prezenta tuturor oficialilor europeni de prim rang, pentru a putea promova proiectul Capitală Culturală 2021. Nu toţi cei care sunt implicaţi în luarea deciziilor care ar putea ajuta acest proiect vor putea să şi viziteze efectiv oraşul, aşa că e important ca aceştia să cunoască despre ce e vorba, spune fostul parlamentar liberal de Timiş.

Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană va beneficia de un eveniment de promovare în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles, a anunţat Cristian Buşoi, europarlamentar liberal. Mai mult, el va face o „plimbare” cu actualul şef al PNL Timiş, Nicolae Robu, prin birourile comisarilor europeni care s-ar ocupa cu fonduri europene şi cu proiecte culturale.

„Vom organiza un eveniment de promovare, în a doua parte a anului acesta, în care vom prezenta lista de activități a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021. În Parlamentul European vom face un eveniment care să adune principalii decidenți din Parlamentul European, din Comisia Europeană, din anumite instituții europene. De asemenea, îl voi însoți pe domnul primar, vom face o vizită la principalii comisari europeni care au directă legătură cu fondurile europene, cu evenimentele culturale sau cu deciziile care pot să ajute Timișoara”, a declarat Bușoi.

Nu se ştie dacă vizita dacă va aduce vreun sprijin concret pentru proiect, cert este că se va afla astfel despre ce este vorba în cadrul proiectului de capitală culturală. Cei de la Bruxelles nu vor ajunge cu toţii pe malurile Begăi să participe la acţiuni, spune europarlamentarul

„Nu toți acești comisari şi lideri din Parlamentul European vor putea să vină în cursul anului 2021 la Timișoara și, astfel, e foarte important să știe ce se va întâmpla, să le prezentăm tot programul”, a mai subliniat Buşoi.

Robu nu a reacţionat la ideea de vizită de promovare, dar nici nu a refuzat o asemenea iniţiativă care, desigur, nu poate fi decât benefică.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago