Administratie

Robu e hotărât să candideze la un nou mandat de primar al Timişoarei, chiar şi independent, dacă PNL nu îl mai vrea

Nicolae Robu, actualul primar al Timişoarei este hotărât să continue pe funcţia actuală şi după viitoarele alegeri locale. Aceasta indiferent dacă va fi susţinut de actualul său partid, PNL, chiar şi independent, dându-şi demisia din partid, şi anticipând cumva o eventuală excludere de pe lista candidaţilor, din cauza acuzaţiilor de corupţie care i se aduc în cazul caselor naţionalizate.

Într-o scrisoare pe care ar fi trimis-o primarilor liberali din Timiş, conform stiripesurse.ro, Robu spune că nu renunţă la candidatura sa, chiar şi dacă va fi nevoit să candideze ca şi independent. El vede „hateri” peste tot, spune în scrisoarea amintită că cineva işi doreşte îndepărtarea sa. Nu spune direct că partidul, dar insinuează că o eventuală alianţă PNL-USR-PLUS, ar urma să pună pe listele de vot un alt candidat la rubrica primar al Timişoarei.

„Este limpede că cineva dorește îndepărtarea mea din funcția de Primar al Timișoarei, prin împiedicarea unei noi candidaturi! PSD a încercat să mă înlăture încă de la începutul primului meu mandat -de fapt, a încercat mai întâi să mă împiedice să fiu candidat!-; vă amintiți perioada în care aveam proces cu ANI și “aliatii” de-atunci îmi cântau prohodul, în timp ce puneau presiune pe justiție. Ei bine, am câștigat atunci! Ei, la fel de bine, eu voi face tot ce-mi stă în putință să câștig și acum, pt că eu nu mă las călcat în picioare de nimeni, am fost mereu și voi fi mereu un luptător! Sunt copil de țărani, tot ce-am făcut în viață am făcut pe picioarele mele, pe capul meu, muncind cinstit, enorm, dar și luptând din greu, adesea, pt că se pare că așa mi-a fost dat, să fie nevoie să și lupt pt a-mi împlini năzuințele!”, spune Robu în epistola trimisă colegilor săi de administraţie liberală.

În plus, Nicolae Robu insistă din nou că el, de fapt, nu e acuzat de corupţie, deşi documentele DNA sunt destul de clare în acest sens. Dacă totuşi se va ţine cont de astfel de acuzaţii, spune Robu, el renunţă la calitatea de membru PNL şi merge mai departe, dar nu şi la calitatea de candidat pentru postul de primar, pe care-l va ataca din postura de independent.

„Nu știu ce va face PNL. Toți cei care au avut probleme până acum -și mă refer aici la cei dovediți în final nevinovați, inclusiv Președintele PNL Ludovic Orban, ex-Președintele Vasile Blaga, Primarii de Brașov și Tg Mureș-, au fost acuzați că au comis acte care le-ar fi adus lor câștiguri necuvenite. Pe mine nu mă acuza nimeni de așa ceva, nu mă acuză nimeni de corupție. Dar dacă PNL va decide că nu pot candida în numele PNL, eu voi părăsi partidul, cu mare durere în suflet -dar dragoste cu de-a silă nu se poate, după cum bine se știe- și voi candida independent și asta indiferent pe cine va desemna PNL candidat sau PNL+USR+PLUS, cum se vorbește. Și vom vedea ce-o ieși!”, mai subliniază Robu.

În finalul scrisorii, actualul şef al PNL Timiş spune că unii din coleghii săi şi-au şi sunat când era la Dubai în vacanţă şi spune că îi pare rău că s-a ajuns aici.

„Am ținut să vă spun toate aceste lucruri în semn de respect colegial. Unii m-ați sunat sau mi-ați scris că sunteți alături de mine și vă mulțumesc și sunt convins că și cei ce n-ați făcut-o îmi sunteți la fel alături, fiind, de fapt, alături de dreptate, nu de mine, ca persoană. Vă mulțumesc tuturor. Îmi pare cu atât mai rău că s-a întâmplat astfel, cu cat chiar am ajuns ca ÎMPREUNĂ s-ă reprezentăm o forță politică! Sper să putem rămâne împreună! Dar, nu mai depinde de mine!”, îşi încheie Robu mesajul.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student

Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an…

17 minute ago

A debutat ședința de guvern organizată la Timișoara

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul…

O oră ago

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

2 ore ago

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să…

2 ore ago

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

3 ore ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

3 ore ago