Primăria Timişoara

Nicolae Robu e supărat pe „minţile tulburate de patimă” care spun că în Timişoara sunt probleme cu aerul

E bun sau nu aerul de Timişoara? Primarul Robu insistă că da, este cât se poate de curat, iar datele prezentate de el sunt cele folosite la nivel oficial de UE, fiind furnizate de staţii omologate, singurele omologate!

Tot ce se discută pe această temă, a calităţii aerului, e abordată politicianist, spune primarul Nicolae Robu, care habar nu are ce postează alţii, deşi, chiar el spune că sunt aceste abordări. Chiar dacă nu admite, aproape sigur el se referă la informaţiile postate pe Facebook de viitorul său contracandidat, Dominic Samuel Fritz.

„Nu spun că e bun aerul sau că nu e bun. Eu redau valorile reale ale parametrilor aerului, prezentate de staţii omologate, acceptate de UE. Acestea nu sunt gestionate de primărie. Nu ştiu ce postează x, z sau y, nu mă interesează deloc. Eu încerc să îi informez pe timişoreni. Eu aici trăiesc aici, nu vin în vizită. Nu vin de pe Muntele Mic”, susţine Nicolae Robu.

Tot ce apare în mediul public despre situaţia aerului duce la decredibilizarea celor care prezintă informaţii pe această temă, susţine primarul. Vă reamintim că luni, ministrul mediului spunea că Timişoara trebuie să întocmească un plan de management în domeniul mediului, alături de numeroase alte oraşe din oraş (https://debanat.ro/2020/01/hopa-ministrul-liberal-al-mediului-il-contrazice-pe-nicolae-robu-in-privinta-calitatii-aerului-din-timisoara_277585.html ).

„Vă decridibilizați prin atitudini. Nu pot să iau în considerare, ca persoană învestită cu răspundere, decât ce indică stațiile oficiale ale  mediului, agreate de Comisia Europeană, stații prinse în sistemul general al UE de monitorizare al calității aerului . Nu știu unde ați văzut contradicție între ce am comunicat eu și ministrul mediului. Am reprodus valorile de la ora 8.00, la care traficul e la vârf, de la cele 2 stații care măsoară toți parametrii. de la zeci de depășiri pe lună am ajuns la câteva, la 3 – 4 depășiri. Am declarat că îmi doresc ca toți parametrii să fie verde închis, excelent, dar nici să vb despre măști în Timişoara. Ministrul a spus că e grav că avem cele trei orașe, Bucureşti, Iași, Brașov, și că trebuie în alte 10 orașe, printre care și Timişoara, să ia măsuri preventive să nu ajungă nici măcar pre „infringement”. Noi am luat măsurile fără să ne ceară ministrul. Am acționar preventiv să nu mai ajungem din nou sub sancțiune. asta e realitatea. și eu pot să creez niște stații de măsurare și să spun că aerul e cum vreau eu să fie. nu spun că măsoară incorect parametrii calității aerului. valorile oficiale sunt cele date de cele 4 stații. sunt convins că timişorenii înțeleg și respectă asta”, a mai declarat Robu.

Dacă se va ajunge în situaţia neplăcută ca cineva să polueze oraşul, Robu garantează că va scoate oamenii în stradă.

„Voi fi primul care voi trage un semnal de alarmă și voi chema oameni în stradă împotriva cuiva care ne pune în pericol sănătatea. Permanent am cerut Gărzii de Mediu să identifice poluatorii oficiali și să ne spună ce se întâmplă. Neoficial noi știm mereu, că avem de a face cu miros care nu intră în categoria agenților poluatori, nu se măsoară de nicio stație și ce degajă în atmoferă acei poluatori industriali nu are toxicitate. nu sunt substanțe nocive pentru sănătatea omului.Cine prezintă date diferite, are „minţi tulburate de patimă. Am spus doar că minți tulburate de patimă pot să prezinte situația din Timişoara în termenii care-i prezintă, câtă vreme stațiile oficiale. Nu știu cine prezintă. de unde până unde eu spun una și ministrul spune alta? nu am făcut niciun comentariu de data asta”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

22 de minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

4 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago