Administratie

Şase sute de mii de euro pentru proiectarea MultipleXity. Consilierii locali decid

La mai puţin de un an de momentul în care Timişoara va deveni Capitală Culturală Europeană, municipalitatea face un nou pas, deocamdată unul doar tehnic, pentru realizarea proiectului care a stat la baza acordării acestui titlu. Consilierii locali trebuie să fie de acord, în şedinţa de plen extraordinară de marţi, acordarea a sute de mii de euro pentru simpla realizare a proiectului de realizare a MultipleXity.

Conform proiectului de hotărâre, consilierii locali trebuie să aprobe cuantumul premiilor care urmează a fi acordate în urma organizării concursului de soluții cu tema „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity”. Centrul realizat va ocupa mare parte din spațiul care adăpostește Muzeul de transport public Corneliu Miklosi, adică fostul depou d etramvaie de pe bulevardul Take Ionescu.
Serviciile de consultanţă pentru acest proiect au fost acordate, în urma unei selecţii, Ordinul Arhitecților din România, organizaţia profesională primind suma de 102.200 lei, plus TVA, pentru un contract cu o durată de 240 zile.
OAR a reuşit definitivarea documentației pentru concursul de soluţii aferent proiectului MultipleXity, dar şi valoarea sumelor acordate câştigătorilor proiectării.
Şi vorbim de sume chiar importante, cine va câştiga selecţia se va alege cu un cont de 2.502.706,95 lei, cu TVA inclus, urmând ca soluţia care va ocupa locul doi să obţină 50.000 lei, plus TVA, iar locul trei 35.000 lei, plus TVA.
Banii, dacă vor fi aprobaţi de consilierii locali, vor proveni din bugetul local, stabilirea câştigătorului urmând să aibă loc în primăvară.
MultipleXity 2021, Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment este cea mai mare investiție asumată de Primăria Municipiului Timişoara prin dosarul de candidatură Timişoara Capitală Culturală Europeană și va costa 12 milioane de euro. MultipleXity va găzdui o clădire de 6.500 mp care va fi construită în două etape. Prima etapă va fi realizată și finalizată pe o suprafaţă de 2500 mp în 2020, iar a doua etapă, desfăşurată pe 4000 mp, va fi terminată în 2021. Centrul va găzdui spaţii multifuncționale, spaţii pentru expoziții, laboratoare interactive pentru copii şi adulți, zone de experimentare.

Recent Posts

Anunţ TIMPARK

TIMPARK TIMISOARA, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Timiș,…

O oră ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela, a județului Timiș. Începe cea de-a treia campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș în 2024

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurile voluminoase.…

O oră ago

Centrul de Proiecte Timișoara va putea acorda finanțări multianuale pentru cultură, o premieră pentru administrațiile din România

Primăria Timișoara va fi prima din țară care va putea să acorde finanțări multianuale pentru…

O oră ago

Asociațiile de proprietari scapă, temporar, de nebunia e-facturilor

În urma demersurilor întreprinse, organizațiile de specialitate au reușit decalarea termenului până la care asociațiile…

O oră ago

Primăria Timișoara reușește să obțină distribuția energiei termice

La un an de zile de când a venit cu ideea de a trece distribuția…

2 ore ago

Transfer din Serbia pentru SCM Politehnica Timișoara

Primul transfer la preim-divizionara de handbal a oraşului vine din Serbia. Centrul Đorđe Pisarić, în…

2 ore ago