Primăria Timişoara

Un nou sondaj marca Robu. Votanţii habar nu au despre subiectul dezbătut

Apelând la un nou sondaj „promoţional”, primarul Nicolae Robu le cere cetăţenilor să se pronunţe asupra unui clasament despre care nici măcar el nu ştia prea multe. Timişoara a fost clasată într-un top, Innovation Cities Index, referitor la oraşele inovative.

Edilul-şef găseşte motive tot mai ciudate pentru a face sondaje la care răspunsurile oferite, dintre care votanţi trebuie să voteze fiind, oricum le iei, pro imaginea sa.

Ultima ispravă de gen a fost publicată pe Facebook de Robu de curând sondajul de gen întreabă cititorii despre un clasament despre care prea puţină lume ştie despre ce e vorba. La începutul lunii decembrie, primarul Timişoarei anunţa un mare succes al oraşului: urcarea în clasamentul Innovation Cities Index, cu 36 de poziţii faţă de anul precedent. Întrebat la acel moment ce este acel clasament şi cum se întocmeşte, Robu recunoştea că nu prea ştie ce şi cum, doar menţiona că nu fusese întocmit de primărie.

„Eu mă bucur pentru Timişoara, pentru că aplicând acel punctaj care o situează pe locul 394. nu avem noi nicio implicare, nu ne-a întrebat nimeni nimic în raportare. Deci este o constatare a unor realităţi. Se fac multe clasamente. Şi la Forbes, nu ne întreabă ei nimic. Ei constată, făcând evaluări foarte obiective după criteria cuantificabile, au indicatori cuantificabili. 162 de indicatori stau la baza acestui clasament (n.r. al inovării), înseamnă că e făcută foarte serios”, a declarat, pe 4 decembrie, Nicolae Robu.

Lipsa unor informaţii concrete nu l-a împiedicat pe edilul şef să facă un nou sondaj la care subiect e exact acest top necunoscut de majoritate.

„Timişoara este singurul oraş din România, în afară de Bucureşti, prezent în Innovation Cities Index, referitor la top 500 mondial al oraşelor inovative. Timişoara a urcat 36 de poziţii faţă de anul trecut. 162 de indicatori sunt cei în baza cărora se realizează topul, indicatori provenind dintr-un număr foarte mare de domenii. Spunând bravo Timișoarei, răspundeți dacă cunoșteați performanța sau nu”, e enunţul ataşat sondajului de pe Facebook.

Variantele de răspuns dintre care votanţii pot alege sunt chiar drăguţe, ambele chiar pozitive: „Ştiam. Apreciez. Bravo”, respectiv „Nu ştiam. Acum am aflat. Bravo”. Surpriza (sau poate nu), este dată chiar de răspunsurile oferite. Din cele puţin peste 800 de votanţi, 61% au ales varianta care arată că habar nu aveau despre acest clasament.

 

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sărbătoare de bun gust! Mii de oameni au luat cu asalt Buziaşul la Festivalul Paricaşului şi Vinului/FOTO

Peste zece mii de oameni sâmbătă şi tot atâţia duminică la un festival al cărui…

2 ore ago

Politicienii trimiși de PSD Timiș la alegerile parlamentare și-au depus candidaturile la Palatul Administrativ. Grindeanu și Dogariu cap de liste/FOTO

În garnitură completă, cu Sorin Grindeanu, Alfred Simonis, Eugen Dogariu și Titu Bojin în prim-plan,…

4 ore ago

Zilele Carierei, mega evenimentul pregătit de UPT, gata de start

Tinerii, studenți sau absolvenți, sunt îndemnați să-și pregătească CV-urile pentru cel mai mare târg de…

4 ore ago

Fundația Comunitară Timișoara anunță lansarea unei noi ediții a proiectului RO Bike Valley

Fundația Comunitară Timișoara oferă, prin apelul de proiecte RO Bike Valley, pentru școlile, organizațiile și…

6 ore ago

Proiectul de reabilitare a zonei Sinaia are toate aprobările. Documentația intră la vot

Încă una dintre dorinţele actualei administrații e tot mai aproape de a fi realizat. Primarul…

6 ore ago

Fără emoţii! CSM Lugoj a trecut clar de Piteşti

Etapa a doua a ligii de elită din voleiul feminin a consemnat şi o întâlnire…

7 ore ago