Sport

A doua victorie pentru Ripensia în amicalele din Antalya

Ripensia UVT obține o victorie în penultimul meci de verificare în Antalya. Roș-galbenii au învins formația macedoneană din Liga a 2-a, FK Kit Go Pehcevo, cu scorul de 2-1. Golurile au fost marcate de Neagu în minutul 20 și Macrițchii Valeriu în minutul 83.

Ripensiștii au început în forță partida, având o primă ocazie creată încă din minutul 6. Monea a recuperat o minge, combină cu Golda, acesta îi pasează la Sîrbu, care, rămas într-un duel singur cu portarul, ratează. Un minut mai târziu, Neagu execută un corner la Țieranu, care trimite cu capul pe lângă poartă. Roș-galbenii au continuat să atace poarta celor de la Pehcevo minute bune. Sîrbu a executat încă un corner pentru formația noastră, Golda lovește balonul cu capul, însă fără rezultat. Deschiderea de scor a venit în minutul 20 când Neagu a transformat o lovitură de la 11 metri obținută de Sîrbu. Kit Go a avut două ocazii importante și anume, în minutul 24 o lovitură liberă de la 30 de metri, puțin lateral stânga și un șut din careu, de la 11 metri lateral stânga, scos de Moldovan în corner. Finalul primei părți a găsit trupa bănățeană în atac cu un șut plasat a lui Golda, de la 20 de metri, la rădăcina barei, după o centrare a lui Monea.

Repriza secundă a debutat cu un fault a lui Golda în minutul 49, iar arbitrul a dictat lovitură liberă pentru Pehcevo. În urma unei scheme din trei pase a jucătorilor macedoneni și o centrare în fața porții, a rezultat golul cu latul din 6 metri a echipei din Macedonia de Nord. Același Golda în minutul 52 nu fructifică o centrare venită în 6 metri. Cinci minute mai târziu, Lungu a fost faultat și a scos o lovitură liberă la aproximativ 35 de metri, lateral dreapta, însă șutul lui Neagu ajunge în blocaj. O altă situație pentru Ripensia a fost în minutul 62 când Macrițchii Andrei a executat un corner, dar Monea a ratat centrarea. Pehcevo a replicat prin alte două cornere și o reluare cu capul peste poartă din colțul scurt. În minutul 76, Popovici rămâne singur cu portarul, îl driblează, dar nu reușește să trimită balonul în plasă. Pe finalul partidei, roș-galbenii revin în avantaj prin Macrițchii Valeriu, aflat central la 12 metri, care înscrie din centrarea lui Benea.

2-1 și a doua victorie pentru Ripi în Turcia, care are și două remize.

Antrenorul Alexandru Pelici a trimis în teren următorul ”11”:
Moldovan – Popa (min. 18 – Lungu), Țieranu, Hecsko, Gavrilă (min. 58 – Benea) – Burdeț, Stoi – Neagu (min. 70 – Urvantev), Monea, Golda – Sîrbu.

Cu excepția lui Caius Lungu care a intrat în locul lui Adi Popa, din minutul 75 a intrat în teren următoarea garnitură:
Păduraru – Lungu(min. 58 – Macrițchii A.), Tînc, Apro, Benea – Călin, Macrițchii V. – Urvantev, Tudorache, Popovici, Vasluian.

Ultimul meci de verificare din cantonament este programat joi, 6 februarie. Adversarul va fi FK Shkupi, echipă ce joacă în Liga 1 din Macedonia de Nord.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

21 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

59 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago