Economic

Fără investiţii spectaculoase rutiere în vestul României. Lotul 2 din Lugoj-Deva e tot în licitare

Şoferii din zona de vest a ţării să-şi ia gândul în acest an de la prea mulţi noi kilometri de autostradă. Singura veste bună ar putea fi ridicarea restricţiilor de viteză şi tonaj pe lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva, în timp ce despre porţiunea cu tuneluri din lotul 2…numai de bine, perspectiva de realizare e departe, conform informaţiilor oferite de ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Nu vă faceţi iluzii, anul 2020 nu e cel al realizărilor spectaculoase în domeniul infrastructurii rutiere. Vremelnic ministru al Transporturilor (perspectiva moţiunii e totuşi aproape) Lucian Bode a oferit perspective mult mai realiste decât predecesorii, legate de inaugurarea de kilometri de autostradă. Iar veştile nu sunt deloc bune, cu atât mai mult în zona de vest. Lotul 3 din Lugoj-Deva, posibil se ridică restricţiile de trafic şi viteză, iar pe lotul 2 se face licitaţia pentru stabilirea constructorului, perspectiva de finalizare, poate puţin optimistă, fiind de patru ani.

„Din această etapă, românii aşteaptă de la noi soluţii şi să livrăm lucruri concrete. Avem 857 km de autostradă, avem 134 km în lucru şi sperăm în acest an, dacă antreprenorii se ţin de termenele asumate, putem discuta de minim 40 de km de autostradă până în maxim 100 km de autostradă. Sigur că putem să depăşim, dar eu nu o să promit”, a anunţat Lucian Bode, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Visul tuturor celor care au urcat pe acest scaun de ministru a fost finalizarea unei autostrăzi care să traverseze ţara, de la Nădlac la Constanţa. Perspectiva e departe şi…fragmentată.

„Avem Constanța-București, Autostrada București-Inelul de Sud, cu potențial de a fi începute lucrările în acest an, București – Pitești Autostradă, Pitești – Sibiu cu cele două secțiuni avansate. De la Sibiu la Nădlac, circulăm pe autostradă cu două excepții, avem Lotul 3 Lugoj-Deva, 21 de kilometri, unde am dat în trafic cu restricții de viteză și de tonaj, cu celebrul lot cu disputa între CNAIR şi constructor, iar Lotul 2, 13 kilometri, suntem în licitație și sperăm să semnăm contractul cât mai repede. și atunci putem vorbi de coridorul Constanța -Nădlac în următorii 4 ani de zile, avem și noi autostradă care leagă România de la un capăt la altul”, a mai anunţat ministrul Lucian Bode.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

12 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

16 ore ago