Fundația Art Encounters îi aşteaptă pe timişoreni, în acest sfârşit de săptămână, cu o lansare de carte și un curs de fotografie. Sunt programate două întâlniri cu artistul Matei Bejenaru și un dialog cu istoricul de artă Alina Șerban.
Săptămâna aceasta se încheie cu o serie de evenimente de neratat la Fundația Art Encounters, avându-l ca invitat pe artistul Matei Bejenaru, unul dintre cei mai importanți artiști din România, care se remarcă și prin rolul său de fondator și director artistic al Bienalei de Artă Contemporană Periferic și prin cariera sa pedagogică, ca profesor de fotografie și artă video la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.
Vineri, 21 februarie, de la ora 18:00, va avea loc lansarea albumului e fotografii „Matei Bejenaru: PRUT”, în prezența artistului și a editorului cărții, Alina Șerban, curatoare din București.
„Început în anul 2011, la câțiva ani după admiterea României în Uniunea Europeană, proiectul PRUT reprezintă o arhivă de imagini foto-documentare care în prezent cuprinde aproximativ 1500 de negative. Structurând, în formatul unei publicații de fotografie, materialul vizual acumulat în urma cercetării (în județele Iași, Botoșani și Vaslui), volumul reușește să redea, într-o manieră subiectivă, fenomene și manifestări de viață și cultură materială caracteristice comunităților din zona Prutului, surprinzând felul în care acestea au înțeles să-și negocieze poziția sub impulsul noilor mecanisme economice și sociale ale ordinii neoliberale”, spun cei de la Art Encounters.
Albumul PRUT este editat sub egida P+4 Publications, un program editorial fondat la București de istoricul de artă Alina Șerban cu sprijinul Asociației Pepluspatru. În ziua de după lansare, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 16:00, Matei Bejenaru va susține un curs de fotografie artistică, primul dintr-o serie de trei module care vor avea loc în următoarele luni la sediul Fundației Art Encounters.
Primul modul din cadrul cursului, numit „Introducere în mediul fotografic. Limbajul artistic al fotografiei”, va aborda teme de bază precum istoria fotografiei, elemente specifice ale limbajului fotografic și genurile fotografice. Aceste teme vor fi dezvoltate pe parcursul următoarelor două module, care vor avea loc în lunile martie, respectiv aprilie: „Fotografia artistică în contextul artelor vizuale” și „Practici fotografice contemporane. Cercetarea artistică în fotografie”.
Cursurile se adresează în principal tinerilor artiști, care doresc să își dezvolte practica fotografică. Participarea este gratuită, iar pentru înscriere cei interesați sunt rugați să trimită un email la adresa: contact@artencounters.ro.
Evenimentele prezentate fac parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiect cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.
Pentru a fi la curent cu evenimentele desfășurate de Fundația Art Encounters, cei interesaţi pot urmări pagina de facebook
și website-ul Fundației .
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…