Sport

Camelia Potec, ambasadoarea maratonului timişorean în 2020. Competiţia va avea loc în luna mai

În 2020, la a treia ediție a UVT Liberty Marathon, noul Ambasador al competiției anuale este Camelia Potec, campioană olimpică la natație (Atena – 2004, 200m liber), multiplă campioană mondială și europeană, deținătoare a peste 200 titluri naționale și a mai multor recorduri.

Rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea, remarcă modul în care maratonul UVT Liberty este pus în valoare, o dată în plus, prin susținerea oficială, la nivel internațional, pe care binecunoscuta campioană o va oferi public. „Rolul Cameliei Potec, Președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, în noua sa calitate de Ambasador UVT Liberty Marathon, este major, pentru că aduce demonstrația practică a valorii complementarității sporturilor, în scopul desăvârșirii pregătirii fizice, personale și profesionale a sportivilor profesioniști sau amatori. Sperăm că mesajul ce va fi transmis public de către UVT, prin intermediul vocii unui sportiv medaliat olimpic, să promoveze și mai convingător valorile pe care UVT le propune comunității: brandul competițional UVT Liberty Marathon a pornit la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici și liberi, cultivate prin sport și sănătate”, arată Pirtea.

Prezentă la Universitatea de Vest din Timișoara, campioana Camelia Potec a declarat: „Mulțumesc Universității de Vest din Timișoara pentru plăcerea și onoarea de a deveni ambasador al UVT Liberty Marathon 2020. Chiar dacă sunt olimpică la natație, promovez toate sporturile și mișcarea sănătoasă, astfel că sunt deosebit de bucuroasă pentru că pot promova un eveniment sportiv atât de important, printre cele mai importante din vestul țării. Sportul înseamnă sănătate, iar în contextul acestor zile, în care riscurile epidemice sunt tot mai alarmante, cred că avem un motiv suplimentar de a face o pledoarie și mai hotărâtă pentru sport”.

Ediția 2020 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 24 mai, fiind, așa cum deja s-a consacrat, o competiție adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare la un maraton. Cele două categorii de curse, cronometrate (42km, 21km) și necronometrate (14km, 7km, 4km, 2km, cursele copiilor), permit fiecărui alergător să aleagă provocarea potrivită.

Pentru 2020, organizatorii îşi propun să atingem un nivel de peste 2.000 de participanți, peste 15.000 km alergat, dar şi pregătirea pentru începerea demersurilor pentru omologarea evenimentului sportiv și calificarea maratonului ca acesta să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport, poziționând Timișoara pe harta internațională a maratoanelor de șosea.

 

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago