Opinii

Ce nu este derizoriu sau prostie pentru domnul primar Robu?

Întrebat cum comentează apariţia în media (Pressalert) a unui filmuleţ în care bunul său prieten Ionuţ Nasleu sforăie înconjurat de interlopi, primarul Nicolae Robu a avut o nouă răbufnire nervoasă, amintind însă şi de celebrul Florin Iordache (Ciordache). „Nu-mi pierd timp din viață ca să discut asemenea prostii, sub nicio formă (..:) Altă întrebare, vă rog, zău, e derizorie. Avem atâtea lucruri importante de făcut. Dacă aveți întrebări serioase, vă rog”, a comentat Robu. Aşadar, faptul că un om pe care Robu l-a promovat în diverse funcţii publice (acum director la SC Pieţe), inclusiv una asimilată celei de subsecretar de stat, doarme pe rupte, între interlopi, pe o terasă publică, iar nu într-un loc privat, este o chestiune total neserioasă.

Ca să nu mai spun că acelaşi Nasleu, fost consilier al lui Robu pe probleme de securitate din oraş, a ajuns acum o mascotă – ca să nu zic măscărici – a interlopilor. Asta fiindcă interlopii râdeau de amicul lui Robu, care sforăia “obosit”, probabil  de câteva shot-uri de “dezvoltare în forţă” a Timişoarei. Pe scurt, faptul că omul pus de Robu să facă ordine în oraş, inclusiv în zona interlopă, doarme la masă cu interlopii este o chestiune neserioasă şi derizorie. Mă rog, Robu susţinea tot timpul, chiar şi când DIICOT-ul ridica la greu interlopi, că nu există aşa ceva în Timişoara.

Dar haideţi să vedem o altă chestiune “derizorie” şi total “neserioasă” din această săptămână. În sfârşit s-a găsit un constructor pentru marele complex sportiv din Lipovei, o lucrare de cinci milioane de euro. Câştigătoare a fost desemnată o firmă din Moşniţa, înfiinţată în 2018 cu specializarea… creşterea porcilor. În 2018 nu avea însă niciun angajat şi zero cifră de afaceri. Un an mai târziu câştigă de la primăria lui Robu o lucrare de cinci milioane de euro. Înseamnă că ori caietul de sarcini a fost făcut în băşcălie, ori firmele serioase nu mai au încredere în Primăria Timişora. Bine că nu aceeaşi primărie va face licitaţia pentru stadion (că odată se va face) că probabil ar fi câştigată de o… fermă de găini. Nu râdeţi, fiindcă aceeaşi primărie a dat îngrijirea parcurilor Timişoarei pe mâna unei firme de deratizare, apropiate de un coleg de partid (Cristian Buşoi) al lui Robu. Dar intrăm în derizoriu, nu-i aşa?

Dar chestiunea cu planul de reducere a poluării, pe care Timişoara încă nu-l are, o fi o chestiune serioasă? Ministrul Mediului, culmea, coleg de PNL cu Robu, spune că da, atâta timp cât i-a chemat la discuţii la Bucureşti pe primarii a zece oraşe poluante, printre care se număra şi Timişoara. Primarul Robu nu merge şi nici nu trimite pe nimeni acolo. Cică îl avea la Bucureşti pe Iapă. Cătălin Iapă. Fiindcă s-a scris în presă despre acest lucru, Robu dă vina pe “articolele mizerabile ale unor persoane ce dezonorează profesia de jurnalist!”. De mernţioant că toate acestea s-au întâmplat în ultimele trei-patru zile.

Şi totuşi, există şi lucruri pe care Robu le crede “serioase” şi merită să le expună într-o conferinţă de presă. Astfel, la ultima întâlnire pe care a avut-o cu presa la partid, el a explicat cât de mult este iubit de timişorenii care abia aşteaptă să-l voteze. De unde ştie acest lucru? Îi dau cuvântul: “Favorabilitatea pe care o simt în stradă, la diversele evenimente la care vin foarte mulți cetățeni la mine să facă poze și până la ora actuală am peste 10.000 poze făcute cu oamenii, am estimat. Sunt zile când avem evenimente și fac şi 500 de poze, se poate ușor estima.”

Acum, ca să intru într-un registru “derizoriu”, ca unul care frecventa litoralul românesc, până nu a dat de gustul Dubaiului, Maldivelor, Ibizei sau Caraibelor, dl. Robu poate să-şi amintească cum stăteau românii la coadă, mai ales copiii, să-şi facă poze cu maimuţa. E în firea oamenilor să se imortalizeze alături de animale sau personaje mai… exotice. Să presupunem că s-ar descoperi un Yeti şi ar fi adus în Piaţa Operei. Nu ar face timişorenii coadă ca să-şi facă fotografii cu el? Dar asta nu înseamnă că l-ar dori şi primar. Nu contest, probabil există “hateri” care o să spună că un Yeti nu ar avea cum să fie mai slab decât actualul primar. Cel puţin acesta n-ar avea pretenţii să i se ridice statui în fiecare cartier…

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

12 minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

18 minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

O oră ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

O oră ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

2 ore ago

A trecut pe roşu şi l-a costat viaţa!

Accident mortal, pe „zebră”, vineri dimineaţa în jurul orei 6.30. Un bărbat, în vârstă de…

2 ore ago