Klaus Vaterland

Final terifiant de carieră politică: să pierzi alegerile în fața unui „șomer” gospel

N-a zis nimeni că amicii primarului Robu sunt niște proști ca să muște cu toată gura din sondajul ăla cu alegerea unui „șomer” la primăria Timișoarei. Adică a lui Dominic Fritz, propunerea de edil a USR. Dacă erau atât de proști, să se ducă după fenta lui Robu, era clar că nu înțelegeau nimic din ce se întâmplă într-o campanie electorală, fie ea și a unui personaj ce se vrea de bună credință, nu un manipulator de joasă speță. Da, Nicolae Robu a făcut imprudența să sublinieze că el este un om supercalificat, cu un curriculum vitae kilometric, iar cel cu șansele cele mai mari să-l învingă este un „șomer”. Numai că n-a zis vagabond.

Cum poți să induci ideea că la viitoarele alegeri locale pentru Primăria Timișoara se vor bate un profesor universitar, fost rector, fost senator, primar neobosit, un medic cu renume mai degrabă politic, fost director de spital regional, plus un amărât de „șomer”? Care „șomer” cine știe de cât timp bătătorește drumurile la Forțele de Muncă pentru a primi o slujbă? Dar pe care nici n-o primește, pentru că nu e bun la nimic, ori n-o acceptă, pentru că e atât de leneș. Pe care l-ați alege primar, maica mă-sii de treabă? Spuneți voi, amicii electronici ai primarului Robu. Pe care? Pe „șomer”? Interesant.

N-am băgat în seamă chestia cu statutul de șomer al lui Dominic Samuel Fritz cât timp ideea a fost lansată de cei de la Pro România. Ce naște din Victor Ponta ce naiba să mănânce? Dar când subiectul a ajuns la fileul lui Nicolae Robu chiar că totul a devenit amuzant. N-am de gând să-l apăr din oficiu pe userist, ci doar să demontez o abureală a „fanaticului” din Bocsig. Bănuiesc că Fritz a muncit la viața lui și n-a stat în Timișoara pe banii prietenei, cum se insinuează acum. Nici n-a dormit pe scaune în cluburi, să-i bage interlopii hârtie igienică în nări, cum au făcut alții neșomeri din aturajul primarului Robu.

Că a mai cântat gospel prin biserici gratis, că face voluntariat (care evident, dle Robu, nu presupune plata acelor servicii), asta e altă treabă, dar mă gândesc că omul a muncit prin Germania, SUA, Africa sau România în tot felul de misiuni, dar de notorietate e faptul că a lucrat până în 2019 la cabinetul fostului președinte al Republicii Federale a Germaniei. Ce făcea acolo nu știu, că era un fel de Cătălin Iapă sau făcea strategii politice, nu mă bag într-o discuție ce n-o stăpânesc nici eu, nici Nicolae Robu. Cert este că omul de regulă muncea nu de regulă nu muncea.

Nu muncește acum. Foarte bine. Asta i-a atras ocări de la mari deștepți ai politicii timișorene, de parcă ar fi un aurolac ce-ar vrea masă și casă patru ani pe CD Loga. Nu-mi amintesc de mulți aspiranți la vreo funcție aleasă să lase serviciul pentru un proiect important și de lungă durată cum este administrația locală, asta încă din etapa incertă a precampaniei electorale. Un mare bravo pentru asta. Ceilalți ce fac? Păi Nicolae Robu va face campanie în timpul în care este plătit ca primar sau în timpul în care este plătit ca dascăl universitar? Ca să nu mai zic de aparatul logistic din preajma sa (șoferul Vasile va fi șofer de candidat, șofer de primar sau șef de serviciu la poliția locală).

Parlamentarii tuturor partidelor cu reprezentare în Timiș ce fac în campanie? Pleacă în teritoriu, abandonează complet munca în Legislativ, pe banii cui? Ei nu sunt șomeri, nu? Ei sunt plătiți din banii noștri și asta este bine sau e rău, dle Robu? Că îi plătim și fac exact ce face și Dominic Fritz pe banii lui.

P.S. Nu cred că primarul Robu și conducerea Pro România Timiș l-au luat la țintă și pe Adrian Orza, alt candidat independento-pesedist la primărie, despre care se spunea „a la long” că ar fi fost șomer, până ce n-a fost angajat „cap limpede” al primarului de Șag. Dacă tot vă luați de „șomeri”, domle Robu, luați-vă de toți, nu numai de cei cu șanse!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago