Economic

Firmele din Regiunea Vest pot solicita între 200.000 şi un milion de euro

Societățile care activează în domeniul IT sau turism, producție și servicii pot beneficia în continuare de finanțare nerambursabilă, între 200.000 şi un milion de euro, prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în Regiunea Vest. Banii pot fi obţinuţi până pe 24 martie 2020, ora 12:00, dată până la care pot fi depuse cererile de finanțare prin aplicația MySMIS (https://2014.mysmis.ro/).

Pot solicita finanțare societățile/ societățile cooperative care se încadrează în categoria IMM – microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii. Sunt finanțabile construirea, extinderea spațiilor de producție ori servicii, dotarea cu active corporale și necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online, implementarea unor procese de certificare sau recertificare a produselor și alte investiții și activități.

Proiectele trebuie să fie în mediul urban, în Regiunea Vest. Excepție fac întreprinderile mijlocii, în cazul cărora locul de implementare al proiectului poate fi și în mediul rural.

Cofinanțarea solicitantului este de minimum 45% din valoarea cheltuielilor eligibile în cazul microîntreprinderilor și întreprinderilor mici, respectiv minimum 55% în cazul întreprinderilor mijlocii. Toate condițiile de finanțare pot fi consultate online https://adrvest.ro/2-2-imm-apelul-2/.

În sprijinul potențialilor beneficiari, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a realizat și broșura „Finanțările pentru IMM-uri – pregătirea proiectului tău, pas cu pas”, care poate fi consultată online https://adrvest.ro/attach_files/Brosura_2.2%20IMM/mobile/index.html.

Regiunea Vest are la dispoziție 36,6 milioane de euro în cadrul apelului 2 de proiecte aferent Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de Investiţii 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor. La nivelul regiunii au fost depuse până în prezent 30 de proiecte, având o valoare nerambursabilă de 19,75 milioane euro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

2 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

4 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

4 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

4 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

7 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

7 ore ago