Politica

Klaus Iohannis: “Soluția cea mai corectă pentru România e întoarcerea la electorat”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seara, la câteva ore după căderea Guvernului Orban, că soluţia cea mai bună, în acest moment, rămâne declanşarea alegerilor anticipate. El a afirmat că noul guvern va fi construit tot în jurul PNL, iar cel mai probabil joi seara ar putea să desemneze un nou premier.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis la plimbare noul tandem politic Marcel Ciolacu – Victor Ponta, care a anunţat, imediat după reuşita moţiunii de cenzură, că-l vor propune pe Remus Pricopie ca premier. Preşedintele a afirmat că un nou guvern se va face tot în jurul PNL şi totul în cel mai scurt timp.

“E nevoie de câțiva pași politici. Vor fi făcuți rapid. Voi convoca partidele la consultări mâine la ora 12.00. Mâine seară probabil voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou guvern. Cum va continua politica guvernamentală? Eu sunt adeptul anticipatelor. Îmi doresc să intrăm într-o logică care duce la anticipate. Dacă însă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern cu o agendă reformatoare, construit de și în jurul PNL”, a declarat Iohannis.

Preşedintele nu i-a iertat nici pe cei care au votat moţiunea de cenzură şi, ulterior au propus şi un nou premier.

“Dacă urmărim discursul politic, vedem că guvernul liberal vrea reforme și să repare greșelile din ultimii trei ani, în timp ce PSD se împotrivește acestor reforme. Iată că este o situație de așteptat după ce anul trecut s-a văzut că românii vor altceva. S-au săturat de Opoziție. PSD vrea înapoi la putere. Baronii roșii vor înapoi la banul public. Azi s-au găsit suficienți care au votat moțiunea PSD pe o speță care ar fi îmbunătățit democrația”, a continuta Iohannis.

În finaul discursului, preşedintele a întărit ideea că este adeptul alegerrilor anticipate, iar moţiunea de cenzură a fost un prim pas în acest sens.

“În acest moment soluția cea mai corectă pentru România e întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare, să avem o majoritate care să sprijine reformele. Avem resurse, avem partide care sunt construite democratic, care vor să se implice. Mă voi implica și în continuare pentru a construi după alegerile parlamentare o majoritate solidă care să facă reforme. Primul pas a fost făcut spre anticipate, următorul pas va fi făcut mâine după consultări, după care voi reveni și vom discuta împreună despre pașii care trebuie făcuți în continuare”, a mai spus şeful statului.

 

.

 

 

 

 

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

3 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

8 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

11 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

11 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

11 ore ago