Politica

Lipsă totală de decizie pe alegerile generale. PNL Timiş prelungeşte momentul alegerii candidaţilor partidului

La PNL Timiş, în problema stabilirii candidaturilor pentru alegerile locale şi cele generale e o nebuloasă totală. Preşedintele Nicolae Robu spune că deocamdată se mai fac sondaje la nivel local, dar se bazează în continuare şi pe o schimbare a modului de alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean prin vot uninominal, pentru a scăpa de greutatea unei nominalizări a unei persoane. De data asta mă implic, spune Robu, referitor la liste.

Nu se ştie cine va fi trimis să se lupte cu „duşmanii” politici din partea PNL Timiş. Nicolae Robu admite că nu a fost stabilit deocamdată nimic, nu există încă un calendar al lansării candidaturilor şi a votării acestora. Nici la nivel de unităţi administrative teritoriale, nici la nivel judeţean

Nu există încă nicio decizie pt depunerea candidaturilor, acum mai sunt în derulare sondaje pentru stabilirea candidaţilor la posturile de primari. Apoi, după ce aceştia vo fi stabiliţi, evident, le dăm lor mandat să vină cu propuneri pentru consiliul local. Nu avem sondaj pentru preşedinteele consiliului judeţean, nu am stabilit cine ar putea fi. Dar sigur nu mai facem ca acum patru ani., nu mai e cu tabele. O să fie mai multă asumare, o să mă implic personal în stabilirea listelor. Dacă nu am făcut-o la precedentele alegeri, acum o să o fac. Atunci am încercat să evit, era imediat după fuziune. Fiind după fuziune era bine să fiu neutru, unii nu au înţeles că poţi fi şi neutru în activitate. Sper că am învăţat din greşelile făcute în 2016. Sper că vom trece cu bine de aceste alegeri”, a declarat, vineri, Nicolae Robu.

Ce s-a făcut până acum în ceea ce priveşte alegerile locale?

„Rămâne acea discuţie pe care au făcut-o primarii, nu s-a mai discutat nimic. Nu vreau să abordăm teme care să creeze tensiuni, atmosfera e bună acum în partid. Cum ar fi să facem acum competiţia cu deliberările, după care să constatăm că preşedintele să nu fie ales, poate să nici nu candideze. De ce să creăm aşa devreme competiţia! Ce a fost acum 4 ani, acum PNL are şanse să câştige categoric pe judeţ, primăria numai de noi depinde. Dacă avem înţelepciunea să ne păstrăm calmul, vom câştiga clar alegerile. Dacă vom aluneca în păcatul disputelor, aşa cum a fost acum patru ani, dacă o vom face nu vom câştiga alegerile. Imaginea negativă ne-a handicapat, atmosfera acum e una bună, trebuie să îi susţinem pe toţi”, mai spune Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

9 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

9 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago