Klaus Vaterland

Ne scârbim când vrem noi, nu când vrea PSD-ul!

Ce caștigă, cine și când pierde? Dincolo de aceste întrebări simple stau strategiile partidelor ce joacă aceste zile un adevărat șah politic. Nu vă mai întrebați care este interesul țării, căci răspunsul la această întrebare este în capul fiecăruia, după cât îl duce. După mine, interesul țării este să nu băgăm țara asta în niște obligații financiare pe care generațiile viitoare nu le poate duce. Interes național mai este acela să urmăm calea integrării în comunitatea euro-atlantică nu numai formal, ci din toate punctele de vedere, mai cu seamă al civilizației, al respectului față de celălalt în societate, al îndepărtării de dorința de a fura, de a șmecherii, de a o duce tu bine conștient de răul făcut altuia. Interesul țării este o reformă constituțională care să nu le mai permită pe viitor partidelor venite la buget ca la pescuit pe Belina să își bată joc de munca altora în țara asta. Interes național este să nu mai consumăm atâta plastic și dacă îl consumăm să ne învețe cineva să îl și strângem. Și multe altele, dar toate sunt în mintea mea.

Dacă ne-am lecuit și nu mai întrebăm de interesul național al celor care joacă astăzi criza politică, atunci putem vedea mai limpede ce vrea fiecare. Ce căștigă, cine și când pierde? PSD n-ar pierde foarte multe prin alegeri anticipate. Aș zice chiar că anticipatele ar avantaja partidul socialist, în ciuda datelor prezentate în sondaje (circa 20-25%). Dacă scrutinul parlamentar ar avea loc deodată cu localele, indiscutabil că mega aparatul electoral și administrativ al PSD are câștig de cauză și asta se va vedea în scor. Dacă vor avea loc după locale imediat, atunci acea jumătate dintre primari PSD eventual realeși ar duce scorul social-democraților în sus doar din ecoul victoriilor culese. Și-așa, se zice că liberalii stau prea bine, iar numai forța organizatorică a PSD nu va fi de ajuns pentru a răsturna scorul. Și atunci intervine acest joc făcut de PSD: scârbirea populației de jocurile politice făcute de cei „agățați” de guvernare, liberalii, eventual și useriștii.

Nu vă mai întrebați, așadar, de interesul național. Interesul național este să o luăm de la capăt, nu să lungim procedurile până după 1 septembrie, când trebuie mărite inconștient pensiile. Moment creat de PSD nu pentru a oferi un mai bun nivel de trai alegătorilor, ci pentru a distruge adversarul politic. Din acest motiv PSD nu ne lasă, cu riscul să țină țara în guvernări interimare peste limita constituțională. Și nu ne lasă pentru a reduce din decalajul lor în sondajele de opinie față de un bloc de dreapta, căruia i se acordă șanse să conducă următorii patru ani, lejer, România. Acesta este interesul național. Poate nu interesul fiecăruia dintre noi în parte, dar interes național există din plin în ideea să o luăm de la capăt prin alegeri parlamentare, prin reașezari în noul parlament și cu totul alte soluții de majorități politice. Interesul meu ca cetățean al acestei țări este ca viitorul să nu fie dat de minciună. Să votăm cum crede fiecare, dar nu prin mizerie, fake news, prin șmecherie și manipulare.

Să fie PSD, să fie PNL, să fie USR sau UDMR pe lumea asta, dar să trăiască cinstit, să nu i-a mințile oamenilor, să lase societatea să se dezvolte la nivelul la care nu mai poate fi mințită așa ușor. Atunci vom trăi normal într-o țară normală. Atunci mă voi bucura când sunt motive să mă bucur, atunci mă voi scârbi când chiar trebuie să mă scârbesc. Nu când vor acești păcălici ai interesului național.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

32 de minute ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

15 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

19 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

19 ore ago