Economic

O importantă societate germană vrea să-şi extindă activitatea la Timişoara prin construcţia unei fabrici de baterii auto

Conform unui proiect de hotărâre care va fi propus spre aprobare consilierilor locali din Timişoara, o societate germană deja prezentă în oraş doreşte extinderea activităţii sale din Timişoara. Societatea germană specializată în domeniul automotive vrea să-şi extindă activitatea de la unitatea pe care o deţine deja în capitala Banatului.

Unitatea timişoreană a germanilor de la Lisa Dräxlmaier ar urma să fie extinsă cu un complex de cinci noi clădiri. La fabrica de pe Calea Stan Vidrighin se realizat deja cablaje auto, aceasta funcţionând deja de ani buni.

Extinderea fabricii a fost gândită pe mai multe etape.

„Complexul gândit de arhitecții Dräxlmaier va cuprinde 5 clădiri de producție, concentrate în jurul unei clădiri- nucleu. „Clădirea – nucleu” va fi o clădire de birouri modernă, cu spaţii sociale, cantine si laboratoare de cercetare. Spaţiile de producție vor avea o suprafață estimată de aproximativ 35.000 de mp, în timp ce spaţiile de birouri vor avea o suprafață estimată de aproximativ 16.000 mp. Dezvoltarea preconizată este una modernă si sustenabilă şi are în vedere amenajarea de spaţii verzi si spaţii de recreere. Dezvoltarea este concepută în doua etape: Etapa întâi, 2020-2021, presupune construirea primei hale de producție, cu o suprafață de 10125 mp şi Etapa a doua 2022-2030, construirea clădirii – nucleu cu o suprafață de 15 300 mp şi a următoarelor spații de producție”, se spune în proiect.

Fabrica va fi complet automatizată, cu tehnologie de ultimă generație.

Acesta are în vedere aprobarea unui „PUZ-extindere Zona Industrială Şi Reglementare Drumuri, Din Timişoara, Calea Stan Vidrighin, Nr. 9A”. Solicitarea este bazată pe un plan de dezvoltare pe o perioadă de 15 ani şi, spune primăria, „scopul acestui plan este dezvoltarea în Timișoara a unui centru de cercetare dezvoltare si crearea primei fabrici de baterii auto din Romania”. Ceea ce în sine este o greşeală, în România funcţionând de ani buni de zile mai multe fabrici de baterii auto, cele mai cunoscute fiind cele ale Rombat Bistriţa sau Caranda Bucureşti.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alfred Simonis: „Alin Nica forțează inaugurarea maternității nefinalizate”

Campania electorală este pe ultima sută de metri și unul dintre competitorii electorali face tot…

O oră ago

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara se ceartă pe o unitate medicală care nici măcar nu a fost încă deschisă, noua Maternitate

Spitalul Județean Timișoara și Consiliul Județean Timiș au ajuns să se certe pe ceva ce…

3 ore ago

O expoziţie impresionantă despre anii 70, 80 a fost organizată în Timişoara, iar acum se va muta la Praga

Asociația Culturală Contrasens a organizat o impresionantă expoziție la Timișoara: A Spring of Hope A…

5 ore ago

„Golani” de mici. Abia au făcut 18 ani, dar la furturi sunt premianţi

Joi, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe…

7 ore ago

Bucla de întoarcere a tramvaiului 5, de pe Calea Bogdăneștilor, se deschide luna viitoare

Povestea buclei de întoarcere a tramvaielor, destinat celor care circulă pe linia 5, pe Calea…

8 ore ago

Timișul e în topul național al primarilor ”migratori”

Mirajul unui nou mandat în funcția de primar al localității i-a făcut pe 19 primari…

8 ore ago