Primăria Timişoara

Primăria Timişoara se pregăteşte să ridice un centru oncologic de terapie personalizată unic în această parte a Europei

Nu vom avea centru regional în domeniul cancerului, dar primarul Nicolae Robu promite un centru mai mic, dar unic în această parte a Europei, pentru lupta împotriva cancerului. Este un centru oncologic de terapie personalizată, care va fi deschis în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş, urmând să fie dotat cu aparatură medicală de cel mai înalt nivel.

De curând a fost finalizat Studiul de Fezabilitate pentru realizarea unui Centru de Oncologie performant pentru terapie personalizată în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase dr. Victor Babeş. Este vorba de un centru care va oferi radiochirurgie ţintită în bolile neoplazice, la tumori solide de plămân, pancreas, sân, metastaze cerebral, un sistem stereo-tactic modern de radiochirurgie submilimetric. Acesta este un sistem robotic non- invaziv şi fără durere pentru pacienţi.

„Am primit studiul de fezabilitate pentru construirea centrului oncologic de terapie personalizată, care se va construi în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş. Urmează licitaţia şi intrarea în execuţie. Noi vrem să dăm drumul la proiect cât mai repede, anul acesta”, a declarat Nicolae Robu într-o conferinţă de presă.

Investiţia e una importantă, iar aparatura instalată va fi unică în această parte a Europei.

„E un proiect despre care cu siguranță se va vorbi mult de bine, prin binefacerile pe care le va aduce. Noi investim în sănătate cu perseverență și facem asta de 8 ani. Am schimbat fața spitalelor timișorene, am schimbat interioarele, am îmbunătățit dotarea radical, dar în domeniul sănătății suntem mult rămași în urmă, încât este copleșitor ce avem de făcut pentru a ajunge la standardele lumii de azi”, a mai spus Robu.

Vă reamintim că exact la Spitalul de Boli Infecţioase primăria derulează acum un important proiect investiţional, condiţiile existente aici fiind sub orice critică.
O altă investiţie importantă este şi la Clinica de Balneologie. Acolo a fost demarată procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare, expertize tehnice, audit energetic, detalii de execuţie şi proiect tehnic pentru refuncţionalizarea şi reabilitarea clădirii Clinicii de balneologie, situată pe bulevardul C. D. Loga nr. 42-44. Termenul de depunere a ofertelor este 25 martie 2020. Este vorba despre clădirea veche, degradată, cu subsol, parter şi 1 etaj, suprafaţa totală fiind de 3541 mp. Valoarea estimată a contractului este de 58.823,53 de lei fără TVA. Termenul de predare a documentaţiilor e de 120 de zile. Sursa de finanţare este bugetul local. În spatele acestei clădiri vechi, care va fi reabilitată, se va construi şi o nouă clădire cu fonduri europene.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

2 minute ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

30 de minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

3 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago