Sport

Ripensia, egala unei prim-divizionare din Macedonia

Ripensia UVT încheie stagiul de pregătire din Antalya cu un rezultat de egalitate. 1-1 s-a terminat partida dintre roș-galbeni și FK Shkupi, ocupanta locului 7 în prima ligă din Macedonia de Nord. Astfel, avem un bilanț pozitiv înregistrat de echipa bănățeană în meciurile de verificare din Antalya: trei rezultate de egalitate și două victorii.

Jocul a debutat cu formația timișoreană în atac, obținând două lovituri de la colțul terenului, însă fără ca rezultatul de pe tabelă să fie schimbat. În minutul 17, Shkupi beneficiază de o lovitură liberă la 30 de metri, lateral dreapta, nefructificată. Minutul 23, Popovici trimite mingea în careul de 16 metri, lateral stânga, unde se afla Chera, dar șutul lui nimerește bara. Un jucător al echipei adverse șutează de la 15 metri, din zona centrală, iar goalkeeperul nostru scoate mingea în corner. Apro a executat o lovitură liberă de la 35 de metri peste poartă după un fault la Călin în zona centrală. Minutul 36, Urvantev a driblat trei jucători și a șutat pe lângă poartă de la 25 de metri. FK Shkupi a deschis scorul pe finalul primei reprize, extrema stângă a păcălit apărarea roș-galbenă, apoi a centrat în fața porții, de unde atacantul lor a îndeplinit doar o formalitate din 6 metri.

Repriza a doua a început cu un fault de ultim apărător la Popovici scăpat central spre poartă. Din pasa lui Neagu, același Popovici ratează execuția singur cu portarul din colțul lui 6 metri. Tânărul Chera este faultat la 25 de metri, lateral stânga, iar jucătorul macedonean este eliminat pentru al doilea cartonaș galben. Conform protocolului a fost înlocuit. Echipa lui Alex Pelici a continuat să atace prin căpitanul Apro care irosește o ocazie mare de a marca din 3 metri, iar Popovici ratează singur cu portarul în două situații. Același Popovici își ia revanșa și înscrie golul egalizator cu pieptul la colțul lung în minutul 78, din centrarea lui Lungu.

Iată și formația folosită de antrenorul principal, Alexandru Pelici în această partidă:
Moldovan (min.78 – Dobre) – Macrițchii A.(min.80 – Gavrilă), Tînc (min. 80 – Țieranu), Apro (min. 80 – Hecsko), Lungu (min. 80 – Monea) – Călin (min. 78 – Stoi), Macrițchii V.(min. 80 – Burdeț) – Neagu (min.57 – Tudorache), Urvantev (min. 80 – Sîrbu), Chera (min. 70 – Vasluian) – Popovici (min. 80 – Golda).

Echipa va părăsi Antalya vineri noaptea.

 

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

O oră ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

4 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

5 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

10 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

10 ore ago