Cooperare în domeniul turismului la granița de vest, din fonduri europene,
între Jimbolia, Cărpiniș – România și Csanádpalota – Ungaria
În data de 1 Decembrie 2018 a început implementarea proiectului: „Provocări comune – soluții comune: cooperare instituțională în domeniul turismului”, acronim: ProTourism, finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, cod eMS ROHU 300. Bugetul alocat Orașului Jimbolia este de 82.419 euro, din care fonduri FEDR – 70.056,15 euro. Partenerii proiectului sunt: Orașul Jimbolia – lider de proiect, Comuna Cărpiniș – partener 2 – din România și Orașul Csanádpalota – partener 3 – din Ungaria.
Obiectivul principal al proiectului constă în consolidarea cooperării dintre administrațiile publice participante în proiect în domeniul turismului – mai exact, dezvoltarea promovării turismului local și regional.
În data de 1 iunie 2019 la Jimbolia s-a deschis Centrul de Informare Turistică, entitate formată din două părți care formează un tot unitar. Biroul de Informare Turistică, împreună cu Punctul de Informare Turistică, vin în întâmpinarea nevoilor turiștilor atunci când ajung în Jimbolia. Acestea se comportă ca un liant între obiectivele turistice, zonele de agrement, spațiile de cazare, restaurante și turiști.
Totuși, ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul țării noastre pentru limitarea evoluției numărului de cazuri de infecții cu noul coronavirus și conform instrucțiunilor primite de la Interreg V A România-Ungaria, începând cu data de 18 martie 2020, Punctul de Informare Turistică Jimbolia își va suspenda activitatea și va continua implementarea proiectului în plan virtual.
Așadar, activitățile promotorilor turistici cu publicul care s-au desfășurat la Punctul de Informare Turistică Jimbolia, s-au mutat în mediul online, unde aceștia vor încerca să vină în întâmpinarea viitorilor vizitatori cu informații utile în ceea ce privește obiectivele turistice pe care le pot vedea în cele trei localități. În acest sens, promotorii angajați în proiect vor prezenta periodic câte un obiectiv turistic din Jimbolia. La începutul lunii martie s-a finalizat realizarea unui album de 80 de pagini, a cărui versiune digitală poate fi vizualizată pe pagina de Facebook a Punctului de Informare Turistică, accesibilă la următorul link: https://www.facebook.com/punctdeinformareturistica.
Acest album de prezentare conține atât informații referitoare la istoria celor trei localități partenere, principalele atracții turistice și unități de cazare, precum și un CD cu imagini surprinse în Jimbolia, Cărpiniș și Csanádpalota.
Având în vedere situația actuală care ne pune în imposibilitatea de a mai primi vizitatori la Punctul de Informare Turistică, vă invităm pe pagina de Facebook mai sus menționată pentru un tur virtual al principalelor atracții turistice din Jimbolia. Vă dorim o călătorie virtuală plăcută!
Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței și care necesită o abordare comună, precum și soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune și dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care 189 milioane de euro reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde județele Arad, Bihor, Satu Mare și Timiș pe partea română a graniței și, respectiv, județele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…