Social

Direcţia Regională Vamală Timişoara a reuşit o captură imensă, de zeci de mii de articole falsificate

Inspectorii vamali, împreună cu Poliţia de Frontieră au făcut o impresionantă captură de articole falsificate, într-un camion care încerca să iasă din ţară spre Ungaria. În mijlocul de transport au fost descoperite 33.578 articole îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) susceptibile de a fi falsificate.

În data de 2 martie, la solicitarea organelor poliţiei de frontieră din cadrul Punctului de trecere a frontierei Nădlac, s-a efectuat un control vamal asupra unui automarfar înmatriculat în Polonia, care transporta articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sub supraveghere vamală, din Turcia către Ungaria.

În urma controlului vamal amănunţit al automarfarului, efectuat de echipa comunǎ formatǎ din inspectori vamali ai Serviciul de Supraveghere şi Control Vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara şi lucrǎtori ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontierǎ Oradea, au fost identificate 33.578 articole îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) în valoare de 188.604 euro, susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelctuală, din care 23.669 articole îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) în valoare de 135.572,5 euro, nu au fost declarate.

Autoritatea vamală a procedat la confiscarea bunurilor nedeclarate, precum şi verificarea, la reprezentanţii titularului de marcă, a tuturor bunurilor susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelctuală. În cauză a fost deschis dosar de cercetare penalǎ întrucât fapta ar putea întruni elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

17 minute ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

10 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

17 ore ago