Opinii

Nesimţire fără margini. Grija deputatului de Timiş Marian Cucşa în vreme de pandemie: salariul “avocatului infractorilor”

În mijlocul unei pandemii cum rar a mai traversat România, nişte aleşi ai poporului au cu totul şi cu totul alte griji. În timp ce autorităţile cer solidarite, iar mulţi români au răspuns pozitiv acestei chemări, după posibilităţile şi buzunarul fiecăruia, opt parlamentari vor o altfel de solidaritate. Una în jurul Avocatului Poporului. Mă rog, aceasta este denumirea oficială, fiindcă deţinătoarea funcţiei, Renate Weber – ca de altfel şi predecesorul ei, Victor Ciorbea – ne-a demonstrat cu prisosinţă că este mai degrabă “avocatul infractorilor”.

Pentru a răsplăti munca neobosită a Renatei Weber de apărare a privilegiilor parlamentarilor, a borfaşilor, corupţilor sau a celor cu pensii nesimţite, parlamentarii amintiţi au venit cu un proiect de lege. Prin acesta, salariul Renatei Wenber ar urma să se dubleze, ajungând la o indemnizatie lunară echivalentă judecătorilor cu grad maxim de la Înalta Curte. Mai mult, ea ar urma să primească şi pensie specială, calculată în condiţii similare judecătorilor de la Curtea Constituţională. Nu în ultimul rând, Renate Weber ar urma să primească paşaport diplomatic şi cazare gratuită. De menţionat că această funcţie este asimilată ca rang, salarizare şi condiţii de pensionare cu funcţia de ministru.

Nu ştiu dacă, s-a văzut ceva mai abject în această perioadă, în care toată România se luptă cu pandemia de coronavirus. Printre semnatarii proiectului de lege se numără şi deputatul de Timiş, Marian Cucşa, fost ALDE, acum aflat în slujba PSD. Nu putea lipsi dintre semnatari celebrul Florin Iordache, dar şi alţi apărători ai corupţilor, precum Steluţa Cataniciu, de la ALDE. Iniţial, proiectul a fost semnat şi de Adriana Săftoiu (PNL), dar aceasta şi-a retras semnătura.

Cât despre Avocatul Poporului, chiar nimeni nu ştie ca Renate Weber să fi avut o intervenţie în favoarea oamenilor simpli şi cinstiţi. În schimb, s-a dovedit o mare apărătoare a tuturor infractorilor din România, având un statut special la Antena3, televiziunea de casă a borfaşilor. De dată recentă, ea contestat la CCR legea privind eliminarea pensiilor speciale. Ori care „popor” se bucură de pensii nesimţite?Altfel, o să treacă şi pandemia, dar Marian Cucşa nu trebuie uitat. Doar faptul că a semnat alături de „Ciordache” un proiect de lege este de ajuns…

 

 

 

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago