Politica

Nicio surpriză. Ludovic Orban, premierul desemnat şi autoizolat

În urma consultărilor cu liderii partidelor parlamentare făcute în condiţii speciale, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Ludovic Orban. Acesta se află în autoizolare, după ce un senator PNL a fost depistat având coronavirus. Foarte posibil, sâmbătă va fi votat noul guvern.

Pentru prima dată, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că a avut discuţii foarte bune şi constructive cu toţi liderii politici cu care s-a consultat astăzi. Şeful statului a spus că, fiindcă a avut o singură propunere pentru funcţia de premier, i-a dat curs.

“Având în vedere situația specială generată de coronavirus am decis și am făcut consultările sub formă de teleconferință. Pot să trag câteva concluzii. Prima: toate discuțiile au fost foarte bune, constructive. Toate abordările politicienilor au fost mature, constructive, toată lumea a înțeles sutuația foarte specială, de criză, în care nu e loc de răfuieli politice, ci de sluții foarte urgent. Am primit o singură propunere pentru o persoană desemnată și revin imediat. Avem acum un guvern în funcțiune, Guvernul Orban, care a lucrat foarte bine și foarte serios. Acest guvern a lucrat foarte bine de când a început criza legată de coronavirus, avem relativ puține cazuri de infecție (…) Am promisiuni de la toate partidele că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare celeritate prin toate procedurile parlamentare pentru ca în cel mai scurt timp, posibil deja mâine, să avem votul de învestire a Guvernului Orban, un vot care se va da în condiții foarte special”, a declarat Iohannis.

De menţionat că premierul desemnat Ludovic Orban, totodată premier interimar, se află în autoizolare, la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu senatorul PNL Vergil Chiţac, confirmat cu coronavirus.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago