Administratie

Nicolae Robu îi atacă pe negativiştii care se supără când spune că „Victor Babeş” e al primăriei/UPDATE. Robu a donat!

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, „spitalul nostru, al primăriei”, după cum spune Nicolae Robu, totul merge bine, sunt testele necesare şi medicamente. Primarul recunoaşte că nu a donat ca persoană sume pentru unitatea medicală, dar anunţă că banii pentru aparatură nouă, trei milioane de lei, au fost deja alocaţi prin dispoziţia primarului, chiar dacă plenul CLT nu a votat încă un proiect în acest sens.

Edilul şef spune că se luptă cu oamenii negativişti, care se supără atunci când el subliniază că unitatea medicală este a primăriei.

„Nu pot să încep să discut subiecte politice, mă simt dator să abordez problema la zi. Spitalul Victor Babeş, spital al Primăriei Timişoara, accentuez asta, municipiul Timişoara are trei spitale, spitalul Babeş, cel de Copii, şi Spitalul Municipal. Primăria Timişoara alocă sute de milioane de lei, primăria se ocupă de toată infrastructura, inclusiv de cum sunt manageriate aceste instituţii medicale şi de tot ce se întâmplă în ele. Desigur că noi nu ne imixtionăm în activitatea medicală, asupra celor care ajung şefi de secţie, până la nivel de managerer Unii suferă când spun că e spitalul primăriei, până unde merge spiritul negativ, la aşa ceva, cât suferă. Unii sunt supăraţi când spun aceasta”, a declarat Robu.

El subliniază că se fac toate eforturi pentru a se asigura de către primărie a tot ce e necesar la „Victor Babeş”. Totuşi, el recunoaşte că succesul medical, obţinut prin vindecarea unui număr mare de pacienţi, nu are nicio legătură cu el, că nu le spune el medicilor ce medicamente să le dea.

„Eu întreb în fiecare zi la spitalul de boli infecţioase ce nevoi mai sunt, cum mai pot ajuta şi atât cât se solicită şi deocamdată am putut ajuta şi voi ajuta şi în continuare, nimic nu e mai prioritar decât sănătatea. Nu e adevărat ce se spune că nu mai există teste, că nu mai sunt medicamente. Noi ne îngrijim să fie în continuare. Această reuşită mai mare, la noi decât la alţii, nu o dau eu, trebuie să o dea medicii, este de competenţa lor. Fiecare spital procedează la un anumit tip de tratament pentru îngrijirea bolnavilor. Eu nu mă voi pronunţa niciodată ce trebuie folosit, cum trebuie folosit”, insistă primarul.

Fără donaţie, dar cu aprobarea sa pentru trei milioane de lei

Primarul Nicolae Robu a admis că nu a donat, personal, din banii săi, sume pentru Victor Babeş. El spune că nu e un om de afaceri, că nu e înstărit, dar că va dona, cât poate şi el. Conform acestuia, s-au strâns deja în cont 150.000 de lei.

De curând, Primăria Timişoara anunţa că va aloca trei milioane de lei pentru dotarea cu aparatură suplimentară a Spitalului „Victor Babeş”. Cum se vor aloca aceşti bani? Când se va face un plen pe această temă, CJT având chiar vineri o şedinţă pentru a aproba alocări superioare. Nicolae Robu spune că nu e nevoie de o asemenea întâlnire, pentru că a aprobat el rectificarea bugetară. Dar nu e nicio problemă, se va face vinerea viitoare şi un plen, ca să fie totul bine.

„Noi avem deja, e aprobată suma de trei milioane de lei, nu depindem de acel plen, dar îl facem vinerea viitoare, vom face plen de la distanţă. În privinţa celor trei milioane rectificarea s-a făcut prin dispoziţia primarului”, a mai declarat Robu.

UPDATE. Robu a donat!

La scurt timp după ce nu a donat bani pentru Asociaţia „Dr Victor Babeș”, Nicolae Robu a devenit exemplu pozitiv pentru alţii şi a donat la rândul său bani. A pozat documentul care dovedeşte donaţia şi l-a postat pe Facebook.

„Dar, nevoia de bani, mai ales în contextul dat, este uriașă. Și orice leu în plus este binevenit! Haideți să donăm și noi pt spitalul cel mai încercat în această perioadă, Spitalul “Victor Babeș”, prin Asociația Dr Victor Babeș. Cu puțin de la mulți, se poate strânge mult!

Date pt donație:
Asociația Dr. Victor Babes Timișoara
Str Gh. Adam nr. 13,
CUI 18737642,
Cont RO84RNCB0255113757760002” a anunţat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

13 minute ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

2 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

2 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

5 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

6 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

6 ore ago