Nicolae Robu îi atacă pe negativiştii care se supără când spune că „Victor Babeş” e al primăriei/UPDATE. Robu a donat!

nicolae robu

nicolae robu

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, „spitalul nostru, al primăriei”, după cum spune Nicolae Robu, totul merge bine, sunt testele necesare şi medicamente. Primarul recunoaşte că nu a donat ca persoană sume pentru unitatea medicală, dar anunţă că banii pentru aparatură nouă, trei milioane de lei, au fost deja alocaţi prin dispoziţia primarului, chiar dacă plenul CLT nu a votat încă un proiect în acest sens.

Edilul şef spune că se luptă cu oamenii negativişti, care se supără atunci când el subliniază că unitatea medicală este a primăriei.

„Nu pot să încep să discut subiecte politice, mă simt dator să abordez problema la zi. Spitalul Victor Babeş, spital al Primăriei Timişoara, accentuez asta, municipiul Timişoara are trei spitale, spitalul Babeş, cel de Copii, şi Spitalul Municipal. Primăria Timişoara alocă sute de milioane de lei, primăria se ocupă de toată infrastructura, inclusiv de cum sunt manageriate aceste instituţii medicale şi de tot ce se întâmplă în ele. Desigur că noi nu ne imixtionăm în activitatea medicală, asupra celor care ajung şefi de secţie, până la nivel de managerer Unii suferă când spun că e spitalul primăriei, până unde merge spiritul negativ, la aşa ceva, cât suferă. Unii sunt supăraţi când spun aceasta”, a declarat Robu.

El subliniază că se fac toate eforturi pentru a se asigura de către primărie a tot ce e necesar la „Victor Babeş”. Totuşi, el recunoaşte că succesul medical, obţinut prin vindecarea unui număr mare de pacienţi, nu are nicio legătură cu el, că nu le spune el medicilor ce medicamente să le dea.

„Eu întreb în fiecare zi la spitalul de boli infecţioase ce nevoi mai sunt, cum mai pot ajuta şi atât cât se solicită şi deocamdată am putut ajuta şi voi ajuta şi în continuare, nimic nu e mai prioritar decât sănătatea. Nu e adevărat ce se spune că nu mai există teste, că nu mai sunt medicamente. Noi ne îngrijim să fie în continuare. Această reuşită mai mare, la noi decât la alţii, nu o dau eu, trebuie să o dea medicii, este de competenţa lor. Fiecare spital procedează la un anumit tip de tratament pentru îngrijirea bolnavilor. Eu nu mă voi pronunţa niciodată ce trebuie folosit, cum trebuie folosit”, insistă primarul.

Fără donaţie, dar cu aprobarea sa pentru trei milioane de lei

Primarul Nicolae Robu a admis că nu a donat, personal, din banii săi, sume pentru Victor Babeş. El spune că nu e un om de afaceri, că nu e înstărit, dar că va dona, cât poate şi el. Conform acestuia, s-au strâns deja în cont 150.000 de lei.

De curând, Primăria Timişoara anunţa că va aloca trei milioane de lei pentru dotarea cu aparatură suplimentară a Spitalului „Victor Babeş”. Cum se vor aloca aceşti bani? Când se va face un plen pe această temă, CJT având chiar vineri o şedinţă pentru a aproba alocări superioare. Nicolae Robu spune că nu e nevoie de o asemenea întâlnire, pentru că a aprobat el rectificarea bugetară. Dar nu e nicio problemă, se va face vinerea viitoare şi un plen, ca să fie totul bine.

„Noi avem deja, e aprobată suma de trei milioane de lei, nu depindem de acel plen, dar îl facem vinerea viitoare, vom face plen de la distanţă. În privinţa celor trei milioane rectificarea s-a făcut prin dispoziţia primarului”, a mai declarat Robu.

UPDATE. Robu a donat!

La scurt timp după ce nu a donat bani pentru Asociaţia „Dr Victor Babeș”, Nicolae Robu a devenit exemplu pozitiv pentru alţii şi a donat la rândul său bani. A pozat documentul care dovedeşte donaţia şi l-a postat pe Facebook.

„Dar, nevoia de bani, mai ales în contextul dat, este uriașă. Și orice leu în plus este binevenit! Haideți să donăm și noi pt spitalul cel mai încercat în această perioadă, Spitalul “Victor Babeș”, prin Asociația Dr Victor Babeș. Cu puțin de la mulți, se poate strânge mult!

Date pt donație:
Asociația Dr. Victor Babes Timișoara
Str Gh. Adam nr. 13,
CUI 18737642,
Cont RO84RNCB0255113757760002” a anunţat primarul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

ciuhandu a spus: (martie 20th, 2020 at 18:24 )

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” este sub autoritatea Consiliului Municipal și nu a Primăriei. Legea administrației publice locale este clară în ceea ce privește subiectul apartenenței patrimoniului orașului Timișoara. Prin urmare primarul Robu nu este nici managerul și nici proprietarul acestui spital. El propune o sumă pe care consiliul municipal o aprobă sau nu pt. a fi virată spitalului. Nici Dobra nu este managerul sau proprietarul Sp. Județean. El nu a susținut niciodată acest lucru.

asfrs a spus: (martie 21st, 2020 at 21:21 )

Ca de obicei Robu vrea sa demonstreze ca este exclusiv meritul lui, ca primar PNL, ca la Spitalul de boli infecțioase si pneumologie “ Dr. Victor Babeș” au fost vindecați 31 de pacienți internați cu virusul Covid 19.
Din păcate demonstrează un singur lucru – este impostorul perfect, oportunist, inconsecvent si din ce in ce mai alunecos, fără un dram de empatie pentru persoanele aflate in suferința si mai grav, fara capacitate de a anticipa ce urmează in următoarele săptămâni.
A pierdut simtul realității intr-un moment cheie prin care trec locuitorii orașului, nu poate ieși din campanie electorală, asa cum nu pot ieși nebunii din globul de sticla al psihiatrului.
Sper ca acest personaj mediocru si infatuat sa nu mai fie votat de cetățenii municipiului Timisoara.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Virgil Paunescu

Fascinanta poveste a timişoreanului de care n-a auzit Donald Trump şi care a „inventat” vaccinul împotriva COVID – 19

„O zi foarte importantă pentru Oncogen: avem vaccinul!  Ieri am terminat sinteza vaccinului. De azi încep testele”, a fost anunţul laconic, cum numai Arhimede mai strigase “Evrika!”, făcut miercuri seara de Virgil Păunescu, şeful Oncogen Timişoara. Şi, normal, motiv de mare mândrie naţională, vestea s-a răspândit ca fulgerul, fără ca nimeni s-o mai verifice.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fascinanta poveste a timişoreanului de care n-a auzit Donald Trump şi care a „inventat” vaccinul împotriva COVID – 19
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

FRF

Termene prelungite de FRF în contextul pandemiei de coronavirus

În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte, Octavian Goga – Vicepreşedinte, având în vedere Decretul prezidențial privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și Ordonanțele militare nr. 1/18.03.2020, nr. 2/21.03.2020 și nr. 3/24.03.2020, hotărăște:
Citeşte tot articolul Citeste articolul Termene prelungite de FRF în contextul pandemiei de coronavirus
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

container- carantina

Timiș: peste 250 de persoane sunt în carantină

În Timiș sunt peste 250 de persoane în carantină, iar peste 1.900 de oameni sunt în izolare la domiciliu. Situaţia este valabilă pentru sâmbătă, 28 martie. Direcția de Sănătate Publică Timis monitorizează 1.909 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. În cel mai vestic județ al țării, în carantină instituționalizată sunt 255 de persoane. În România,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timiș: peste 250 de persoane sunt în carantină
galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

concurs online

Comunitatea specialiștilor în IT din Timişoara s-a mutat cu totul la domiciliu. Peste zece mii de specialişti lucrează de acasă

Peste zece mii de specialişti în domeniul IT, care lucrează în Timişoara, la firmele de specialitate, şi-au mutat cu totul biroul acasă. Decizia s-a luat rapid, „mişcarea” s-a implementat la fel de rapid, iar acum singura problemă este ca reţeaua de internet să reziste la traficul crescut din ultimele zile. IT-ul timişorean s-a mutat în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Comunitatea specialiștilor în IT din Timişoara s-a mutat cu totul la domiciliu. Peste zece  mii de specialişti lucrează de acasă

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, transmite că secția ATI I nu a internat până în acest moment niciun caz suspect de COVID-19, referindu-se la scrisoarea deschisă a colectivului acestei secții. De asemenea, ea spune că spitalul este pregătit în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie. Printr-o scrisoare deschisă, medicii din cadrul Secţiei ATI 1...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reacţie. Olimpia Oprea, managerul „Municipalului”, afirmă că spitalul este pregătit pentru tratarea pacienţilor cu COVID – 19
Pianistul timișorean Toe Milea, care s-a stabilit în Canada, vă invită la un concert live, pe Facebook, astăzi, sâmbătă, 28 martie, de la ora 20.00. Teo Milea va concerta live, pe pagina sa de Facebook (https://www.facebook.com/TeoMilea/ ), astăzi, sâmbătă, 28 martie, de la ora 20 – ora României. Așezați-vă comod în scaune și urmăriți-l! „Dragi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pianistul timișorean Teo Milea, live, pe Facebook, din Canada. Stați acasă și rămâneți sănătoși!
În Timiș sunt peste 250 de persoane în carantină, iar peste 1.900 de oameni sunt în izolare la domiciliu. Situaţia este valabilă pentru sâmbătă, 28 martie. Direcția de Sănătate Publică Timis monitorizează 1.909 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. În cel mai vestic județ al țării, în carantină instituționalizată sunt 255 de persoane. În România,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timiș: peste 250 de persoane sunt în carantină
Spitalul Municipal Timişoara este total nepregătit pentru a îngriji pacienţi cu COVID- 19. În tot spitalul există doar 13 echipamente de protecţie. În zilele următoare, aici urmează să fie trataţi pacienţi cu coronavius. Unitatea aparţine de Primăria Timişoara, implicit de primarul Nicolae Robu, care se lăuda, zilele trecute, cu “spitalul meu”, atunci când la “Victor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Am intrat în război cu mâinile goale!” Strigăt de disperare al medicilor de la Spitalul Municipal, aparţinând de primărie
160 este numărul cazurilor noi de COVID-19, care au apărut în România de vineri până sâmbătă, ceea ce urcă numărul celor depistați la 1.452. La Timișoara încă un pacient a fost externat. 1.452 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19 au fost confirmate până sâmbătă, 28 martie, pe teritoriul României, iar o persoană...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 1.452 de persoane confirmate cu coronavirus în România. Un pacient a fost externat din spital, la Timișoara
Unora se pare că le este greu să stea în casă, chiar și atunci când sunt nevoiți să facă acest lucru, pentru a evita posibila răspândire a coronavirusului în comunitate. Trei persoane au fost amendate, la Timișoara, pentru că au ieșit din izolare Vineri, 27 martie, au fost verificate, de Poliție și Poliția Locală, 2.194...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei persoane amendate, în Timiș, pentru că nu au respectat izolarea. “Bonus”, au fost mutate în carantină
Încă trei persoane infectate cu COVID-19 au murit în România. Sunt trei femei din Arad. Astfel, numărul deceselor ajunge la 29, iar la spitalul din Arad are loc o anchetă epidemiologică. A decedat o femeie de 71 de ani din Arad, cunoscută cu diabet zaharat, care s-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase, prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alte trei decese ale unor pacienți cu COVID-19: trei femei din Arad. România ajunge la 29 de persoane care au murit de coronavirus
Donarea de sânge este una dintre puținele activități pentru care vi se permite deplasarea pe timpul pandemiei de coronavirus, în timpul stării de urgență. Haideți să donați! Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Voi puteți fi șansa acelui pacient. Direcția de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Și pe timpul pandemiei de coronavirus puteți dona sânge! Acest lucru e posibil și la Timișoara
Spațiile din spitale pot fi eliberate prin digitalizare. Adică toată arhiva de documente poate fi introdusă în sisteme electronice, iar așa spațiile din unitățile sanitare care sunt ocupate cu dosare pline de hârtii prăfuite pot fi folosite pentru a amplasa paturi pentru bolnavi și echipamente medicale în plină pandemie de coronavirus. Un tânăr antreprenor din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un spațiu din Spitalul Judeţean Timişoara a fost eliberat de documente pentru a-l face util pentru personalul medical și pacienți
Top