Administratie

Primăria Timişoara e la concurenţă cu ţările din Golf pentru paturile ATI „containerizate”

Primăria Timişoara se bate cu ţările extrem de bogate din Golf pentru achiziţia noilor paturi de tip ATI pentru Spitalul „Victor Babeş”. Acestea sunt instalate în nişte containere speciale şi sunt livrate gata dotate, iar cererea este extrem de mare. Primăria a reuşit să obţină şi promisiunea pentru zece noi ventilatoare pulmonare.

„Bătaia” pentru aparatură medicală e extrem de mare în aceste zile, toate ţările lumii au ajuns să aibă nevoie pentru astfel de instrumente. Iată că Primăria Timişoara a ajuns, la rândul ei, în aceeaşi situaţie, în dorinţa de achiziţionare de noi unităţi de tip ATI, fiind în concurenţă cu solicitările venite din ţările bogate din petrol.

În şedinţa de plen de vineri se va aproba alocarea a 13 milioane de lei pentru cumpărarea de de astfel de containere cu paturi ATI, urmând ca alte 3 milioane de lei să fie utilizate pentru cumpărarea de ventilatoare pulmonare.

“E greu în vremurile de acum să găseşti furnizori. Tocmai de aceea noi am ieşit foarte prompt şi am făcut angajamente faţă de furnizori că vom fi buni cumpărători. Aşa cum am anunţat, vrem ca pentru 13 milioane de lei să achiziţionăm în principal paturi ATI, este vorba de 15 paturi, care sunt furnizate în varianta container. Sunt containere complexe, pe mine m-a anunţat profesorul Săndesc (n.r. Dorel Săndesc, şeful clinicii ATI de la Spitalul Judeţean Timişoara). Achiziţia o face spitalul „Victor Babeş”, noi dăm banii. De asemenea. am intervenit să se facă o excepţie, de-a nu permite firmelor să nu vândă aparatură afară, avem promisiunea să primim, eu am cerut între 10 şi 15, am cerut şi vom primi zece ventilatoare, esenţiale pentru salvarea celor în situaţie gravă. Avem promisiuni de 10, o să le primim, alte trei milioane se vor aloca la spital pentru aceste ventilatoare. Nimic nu e mai important decât sănătatea. Eu cred că prin deciziile luate pun în practică această vorbă”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a mai subliniat că investiţiile se vor face, ele rămân, dar că va solicita de la bugetul naţional sprijin suplimentar ulterior, cumva „la schimb” pentru efortul depus acum, pentru că de ele beneficiază persoane din mai multe judeţe, nu doar din Timişoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

42 de minute ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

O oră ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

5 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

6 ore ago