O importantă societate timişoreană cu capital german s-a oferit să acopere toate cerinţele lansate de primărie pentru dezinfectanţi, dar nu poate livra substanţele pentru că acestea nu sunt acreditate în România, deşi au toate aprobările în UE. Municipalitatea timişoreană anunţă că reia acţiunea de spălare a străzilor, cu dezinfectanţi, începând cu seara zilei de miercuri sau de joi dimineaţa, în funcţie de momentul primirii de dezinfectanţi.
Primăria Timişoara se pregăteşte de o nouă acţiune în masă, dar care e destul de posibil să aibă efecte limitate. Vorbim despre spălarea străzilor din oraş, cu substanţe dezinfectante. Primarul Nicolae Robu spune că va fi o tehnologie „mai spectaculoasă”. Marea problemă a devenit lipsa substanţelor dezinfectante.
„Spălarea străzilor se reia, nu ştie toată lumea că aceasta a avut loc deja, nu neapărat îţi dai seama oamenii văd doar că strada e umedă. Noi am făcut spălarea, acum vine o nouă rundă, de îndată ce vom primi dezinfectantul. Avem o tehnologie mai spectaculoasă, nu la fiel ca la Constanţa. Noi avem altă tehnologie, care e important, este eficientă. E bine să fie vizibile acţiunile, oamenii se liniştesc când văd aceste operaţiuni”; a declarat Nicolae Robu.
Acţiunea începe miercuri seara sau joi dimineaţa, în funcţie de cum vin substanţele dezinfectante, mai subliniază primarul.
Sunt dezinfectanţi, dar nu se pot folosi
Timişoara trece printr-o situaţie extrem de ciudată, are la dispoziţie dezinfectant cât ar avea nevoie, produs local, dar care nu poate fi folosit. Aceasta pentru că nu ar avea omologarea în România, deşi producătorul german care are fabrică la Timişoara, are omologări similare în Uniunea Europeană. Ca o veste bună, „ciudăţenia” hârtiilor s-ar putea, totuşi, rezolva mai rapid în perioada imediat următoare.
„Dalli ne oferă dezinfectant care poate fi folosit. Acesta este omologat oriunde în UE, dar nu în România, noi avem alte norme de omologare. Eu cred că ar trebui să fie considerat omologat în România, să fie aceleaşi norme. Vă reamintesc povestea cu maşinile electrice ale primăriei. Oriunde pot circula, dar în România nu. Nu avem nici măcar procedură. O veste bună, lista instituţiilor de omologare a fost acum extinsă. Nu e de joacă cu aceste substanţe, nu poţi folosi orice”, spune Nicolae Robu.
Se va face şi dezinfecţie
Nicolae Robu a mai anunţat că a discutat şi cu firma cu care primăria are contract şi că va demara şi dezinfecţia casei scărilor la blocurile timişorene. Totuşi, edilul şef le sugerează asociaţiilor să pună şi ele mâna singure să facă dezinfecţie, chiar dacă ordonanţa militară specifică clar că autorităţile trebuie să o facă.
„Va intra firma Coral Impex, va începe să intre în aceste atribuţii de dezinfecţie. Când se va face efectiv dezinfecţia se va verifica pe teren dacă se fac, vor fi oameni pe teren”, a mai declarat Robu.
De asemenea, când primăria va avea dezinfectant spune că va ajuta asociaţiile de proprietari cu această substanţă, cunoscută fiind penuria în domeniu.
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…