Robu a decis: modelul de trotuar prezent lângă Palatul Dicasterial e frumos şi se aplică în toată zona centrală

Timişorenii se pot aştepta să aibă un centru „tablă de şah”, primarul Nicolae Robu spune că modelul aplicat lângă Palatul Dicasterial se va replica şi în restul străzilor din zona zero a oraşului, timişorenii vor decide dacă acest montaj de pavele e unul bun, în timp ce opinia Direcţiei de Cultură Timiş nu este interesantă pentru primar.

Nicolae Robu apreciază modul în care a ieşit „montajul” de dale din zona Palatului Dicasterial, aşa că acelaşi model „şah” se va instala şi pe restul străzilor. Mai mult, cele mai late vor avea şi piste de biciclete, pe aceleaşi dale, dar de altă culoare. Cei care vor călca celebrele pavele „deosebite”, după cum le-a numit primarul https://debanat.ro/2020/03/a-aparut-prima-strada-din-centrul-timisoarei-pavata-cu-celebrele-dale-deosebite-anuntate-de-primarul-nicolae-robu_287785.html , vor decide dacă alegerea a fost corectă sau nu.

„O sa aprecieze timişorenii trotuarele, dacă a fost o decizie corectă sau nu. Pista de biciclete va fi pe dale de altă culoare, nu cu vopsea. Trotuarul e un joc de culori, sunt trei nuanţe de gri, a patra e albă, de fapt e aproape de alb. Eu sunt convins că timişirenii vor aprecia. Aşa cum a fost şi cu fântânile cu lumini colorate, unii au spus că sunt kitch. Este foarte frumos acest trotuar, eu l-am vazut pe teren”, a anunţat Nicolae Robu, în prima conferinţă de presă susţinută online, pentru a proteja ziariştii de coronavirus.

Întrebat despre cine a decis cum va arăta pavajul montat, Robu a răspuns nervos că cine trebuia întrebat a fost.

„Cine trebuia să fie consultat a fost consultat. Nu va fi acelaşi model peste tot, unde sunt piste e un model, unde e mai îngust va fi alt model”, a mai subliniat edilul-şef.

Pentru cei care nu sunt mulţumiţi de decizia primarului de a monta pătrăţele colorate sub picioarele timişorenilor, el spune că cei care nu sunt de acord cu modelul sunt doar nişte critici, care vor să împiedice dezvoltarea oraşului. Cât despre autorităţile care nu sunt de acord, reprezentanţii acestora nu fac altceva decât să răspundă unor comenzi politice.

„Oameni buni, la tot ce am făcut am avut critici. Unii fac, alţii încearcă să împiedice. Asta o simt de opt ani. Ce concluzie putem trage, e din cauza adversităţii politice, sunt anumiţi indivizi, unii puşi chiar de mine, după ce am ascultat de alţii care mi-au sugerat acele persoane. Servilismul politic se manifestă din plin, s-au comportat aşa pe baza ordinelor politice, au încercat să boicoteze tot ce am făcut în oraş. Nu s-a reuşit, doar că au fost întârziate, sunt indivizi care nu au nimic în spate, care nu iubesc oraşul. Ei decretează că ce fac alţii nu fac bine. Vor da socoteală, nicio grijă, cine a făcut abuzuri va plăti”, a mai declarat Robu.

Printr-o postare online, şeful Direcţiei de Cultură Timiş, Sorin Predescu, şi-a exprimat deja reţinerea legată de un asemenea model de trotuar. El a prezentat inclusiv legislaţia în domeniu, care arată că era necesară obţinerea aprobării Direţiei, având în vedere clădirea lângă care a fost realizat trotuarul şotron.

„Direcţia de Cultură nu mă interesează ce spune, o să vedem ce spune legea. Nici nu merită să le dau unor asemenea indivizi atenţie.(…). E un talibanism cu care epatează, că nu au cu ce ieşi în evidenţă”, a încheiat Robu.

 

 

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

2 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago