Administratie

Robu îi trimite pe românii blocaţi la graniţa austriaco-ungară direct la domiciliu, „pe repede înainte”, şi nu la hoteluri în Timişoara!/VIDEO

Primarul Timişoarei se pregăteşte de sosirea a câteva mii de români, blocaţi de două zile la graniţa dintre Austria şi Ungaria. Aceştia au primit în sfârşit permisiunea să tranziteze ţara vecină, pe care trebuie să o părăsească până la ora 5 a dimineţii, dar Nicolae Robu nu îi vrea în hotelurile oraşului şi îi trimite „pe repede înainte spre case”.

Nu vă opriţi la Timişoara să dormiţi, mergeţi la casele voastre, este sfatul primarului Timişoarei, Nicolae Robu, adresat celor aproximativ şase mii de cetăţeni români blocaţi de  două zile la graniţa dintre Austria şi Ungaria. El nu îi vrea pe aceştia opriţi sub nicio formă la hoteluri în oraşul de pe Bega. Chiar dacă scapă de carantină sau izolare, să meargă direct la casele lor, nu la Timişoara, spune acesta.

Robu apelează la autorităţile naţionale să ţină situaţia sub control, dar mai menţionează că el, personal, ar fi mobilizat Poliţia Locală pentru a preveni accesul acestor cetăţeni, aceasta chiar dacă ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunţat că Poliţia Locală a trecut în subordinea Poliţiei Naţionale. Primarul „ameninţă” că sutele de camere din sistemul local de supraveghere video îi vede!

„Ei bine, se știe că în această noapte, mâine și probabil și zilele următoare vor intra în România un număr mare de concetățeni veniți din diverse țări, practic toate afectate de pandemie! Fac apel la autoritățile competente să țină lucrurile sub control, pt că de această ținere sub control depinde dacă noi vom trece ușor sau greu prin această criză! Fac apel la concetățenii care revin în țară, indiferent din ce județ sunt, de ce etnie au, din ce țară vin etc., să respecte cu strictețe regulile crizei, să fie sinceri cu autoritățile și, dacă nu sunt reținuți în carantină sau izolare, să plece rapid spre casele lor, fără a se opri, nici în Timișoara, unde Poliția Locală este mobilizată de mine la maxim să monitorizeze toate mașinile care intră în oraș, prin patrulare, razii și, deopotrivă, folosind sutele de camere video cu care orașul nostru este împânzit -230 sunt doar în intersecții!-, nici în alte localități. Este o datorie elementară, pt nerespectarea căreia sunt convins că se va ajunge la pușcărie, așa cum de fapt e corect să se întâmple, să purtăm cu toții de grijă semenilor noștri, să nu facem nimic ce i-ar putea expune la îmbolnăvire!”, a anunţat Robu, printr-o postare pe Facebook.

Primarul Timişoarei îi trimite pe români să meargă direct la casele lor, „pe repede înainte, fără cazări prin hotelurile din Timişoara”

„Așadar, stimați compatrioți, fraților, repet, indiferent din ce județ sunteți, de ce etnie aveți, din ce țară veniți, etc., fraților, pe repede înainte spre casele dv., fără cazări prin hotelurile din Timișoara sau din alte localități de pe traseu! Și, o dată ajunși în localitățile de baștină -este valabil și pt timișoreni și în genere pt timișeni-, să anunțați autoritățile pt a intra în programul potrivit, în funcție de situația concretă a fiecăruia dintre dv în parte, astfel încât să nu-i îmbolnăviți pe cei dragi, la care, sunt convins, că abia așteptați să ajungeți.”, a mai spus Robu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago